Snickeri-doo-dah, snickeri-day…

Ahhh, snickerdoodles – nå er det på tide å introdusere de til norske barn (og voksne). En amerikansk klassiker som er verdt å videreformidle. Ikke bare smaker de godt, men de er veldig enkle å lage. Ingrediensene er stort sett standard varer som mange allerede har i skapet sitt og er derfor en fin oppskrift å ty til når poden forteller på sengekanten at det er kakesalg på skolen i morgen og hun lovte å ta med hjembakst….
Garantert å slå an!
For 30 – 40 cookies trenger du
375g hvetemel
1 ts bakepulver
225g smør (helst romtemp.)
295g sukker
1 1/2 ts vanilje essens
( har du ikke så bruk 1ss vaniljesukker)
2 egg
55 ml melk
og for å rulle deigen i
2 ss sukker
1 ss kanel
som blandes sammen i en liten tallerken
Sett ovnen på 190 grader. Ha to/tre bakeplater klare med bakepapir.
Bland mel og bakepulver. Bland sukker og smør i en kjøkkenmaskin til det er lys og luftig. Ha i vanilje essens (bruker du vaniljesukker kan dette blandes med mel og bakepulver blandingen), egg og melk og bland alt godt. Rør mel blandingen inn forsiktig til det hele kommer sammen til en myk deig.
Deigen formes til kuler ca. 2 cm store enten med skje eller med hendene.Dypp kulene i sukker/kanel blandingen. Sett på bakeplaten, sukker siden opp. Plasser deig kulene med avstand, de kommer til å «smelte» og spre seg under bakingen. Bak 8 – 10 minutter til de er gylne i kantene. La de avkjøles litt på bakeplaten før du setter de på rist for videre avkjøling.
Oppbevares i kakeboks.

Kommentarer

  • Reply Anonymous 12. mars 2009

    Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »