Løkmarmelade

Jeg kan ikke annet enn å elske løk. En enkel, anvendelig grønnsak som alltid er å finne i min grønnsaks skuff og brukes omtrent daglig. Og nå kan jeg nyte den rett fra kjøleskapet på sandwich eller med ost eller som tilbehør til bratwurst og annet kjøtt.
Jo, hold dere fast, jeg har laget løk marmelade! Jeg har forsøkt dette før, men resultatet av de oppskriftene jeg tidligere har forsøkt, resulterte i en marmelade med overveldende smak av eddik eller hadde helt feil konsistens. Oppskriften som jeg fant i min nye sylte bibel ( se innlegg om boken 18.feb) derimot har gitt meg akkurat det jeg var ute etter…

For 4 glass marmelade trenger du
100ml olivenolje
2 kg løk (gul eller rød) skrellt og skjært i tynne skiver
200g brun sukker
150g ripsgelee (jeg brukte hjemmelagd, men kjøp i vei…)
300ml eple cider eddik
50 ml balsamico eddik
1 god ts salt
1/2 ts pepper fra pepperkvern

Varm opp olivenoljen i en stor gryte og ha opp i løken. Stek løken ved svak varme i 30 – 40 minutter til løken er myk og begynner å ta til seg noe farge – rør av og til. Ha opp i brun sukker og ripsgelee.
Sett opp varmen  og fortsett å la det hele koke. Rør om oftere nå slik at sukkeret ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen.  Kok ca. 30 minutter til det meste av væsken er kokt bort.

Ta kjelen av varmen og la det hele stå og avkjøle seg noen minutter før du tilsetter eddikene.
Sett gryten tilbake på varmen og kok det hele videre en 10minutters tid. Pass på og rør når det trengs.

Ta gryten av varmen når blandingen er klissete og  du kan trekke en skje gjennom uten at det flyter umiddelbart tilbake. Tilsett salt og pepper.

Ha marmeladen opp i varme steriliserte glass og sett lokket på umiddelbart. Marmeladen kan oppbevares slik, mørkt og kjølig, en 12 måneders tid. Husk å sette på etikett med innhold og dato. Klarer du ikke å spise opp alt, kan du gi det bort neste gang du er invitert på middag.

Kommentarer

  • Reply Anonymous 13. september 2013

    Hei!
    Dette ser deilig ut, men er ripsgeleen nødvendig? Har ikke det tilgjengelig nemlig

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »