Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

wagamama

Hørte på Radio 1 forleden hvor de ba lyttere ringe inn med forslag om hva de synes Oslo mangler……Wagamama selvfølgelig!!! 
Første Wagamama restaurant åpnet i London i 1992 og kjeden er utvidet med flere restauranter verden over – til og med i Købekhavn! Da kan jo ikke Oslo være langt unna……
Jeg anbefaler alltid Wagamama når noen spør meg om et godt sted å spise mens de er i London – den egner seg veldig som lunsj sted under shopping turen eller mellom museums besøkene, eller når du trenger et raskt måltid før du skal videre til teater eller kino om kvelden. Dette er en «fast food noodle bar» med gjennomført design på interiør og måltidene (her har vi det igjen mat + design = sant). 
Felles for alle restaurantene er selvfølgelig menyene og til dels interiøret : spiserommet er fyllt med lange bord med tilhørende lange benker og innsyn til kjøkkenet. Bestillingen plottes inn i en bærbar «dings» som servitørene har med seg, ditt ordre nummer blir skrevet på papir brikke og maten blir servert i den rekkefølgen den blir ferdig. På menyene finner du all slags nuddel- og risretter, servert som supper (ramen) eller wok retter, mange fristende «sidedishes», deilige ferskpressede juices ( min favoritt er raw juice, men bare hvis det er for tidlig for an asahi….) og alt med en tradisjonell men ikke overveldende asiatisk vri. Neste gang jeg er i København skal jeg helt sikkert innom for å se om Wagamamas klarer å servere like god mat i Skandinavia som de gjør i London.
 


Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 16. juni 2012

  Siden vi er nå to som krever at Wagamama skal komme til Oslo pronto, så kommer det vel snart….:)

 • Reply Anonymous 10. juni 2012

  Flott Blogg!

  Wagamama er topp uansett!
  Er mye ute å reiser og har vært på mange…..
  Skjønner ikke hvorfor ingen lure mennesker har åpnet denne kjeden!
  Er drittlei burger og pizza om man skal ha seg et kjapt måltid!

  Kom til Norge!
  Dette er et krav!

  Mvh
  Helge H.L

 • Reply ina 20. januar 2011

  Hei Ingunn!

  Ja, jeg er ordentlig lei meg for at det ikke finnes en wagama her i Oslo – der hadde jeg vært stamgjest! Har ikke vært innom den i CPH – skal dit i februar så det blir nok en tur innom da! Blir interessant å se om de har klart å overføre konseptet til skandinavia…

  Så hyggelig at du fant fram til bloggen – og lykke til med din! Litt av en utfordring å skrive om hva man spiser hver dag…..:))

 • Reply Ingunn 19. januar 2011

  Helt enig! Har spist på både den i København og den i London 🙂 Den i London var jeg mest fornøyd med, men det kan også være tilfeldig og basert på det jeg bestilte. Hadde vært topp med Wagamama i Oslo også (eller aller helst i Trondheim 😉

  Du har en flott blogg forresten! Svært inspirerende. Liker spesielt godt innlegget om mat i Provance. Fikk lyst til å reise dit 🙂 Sjekk gjerne ut min matblogg: http://www.minmiddag.no

 • Reply ina 17. mars 2009

  Ja, tenkte på deg når jeg skrev den….. Ina

 • Reply Mari 17. mars 2009

  Tusen takk!!! Den er notert! Vi er snart på vei.
  Mari 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »