Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Hamburger – det er tross alt vår – snart…..

Da var det frem med grillen….
Solen skinner og selv om ikke snøen har smeltet har det blitt så mye snakk om vår og sommer. Sjøen for alle er tross alt i gang, regningen for båtplassen ligger for betaling og påmeldinger til utetreninger har frist ut uken – sommeren må være rett rundt hjørnet!
Hamburger ble det iallfall til middag i dag og siden det er årets første tok vi en klassisk variant med klassisk tilbehør.

For 6 hamburgere trenger du
800g kjøttdeig
1/2 ts salt, 1/2 ts pepper
1 ss worcestersaus
2 hvitløksfedd, presset
Bland alt sammen i en skål. Del deigen i 6 og form til hamburger enten med presse eller for hånd. Start grillen og la den bli ordentlig varm. I mellomtiden kan du skjære tynne strimler med løk, tomater i skiver, vaske og tørke noen salat blader, skjære en avokado i skiver og forbered alt annet du ønsker å ha på hamburgeren. Hvis du skal ha bacon, grill dette. Hamburger brød har også godt av å bli varmet opp på grillen og litt ristet. Så setter du i gang med grilling av hamburgerene. Grill på den ene siden i 3 – 4 minutter med lokket på, så snu de. Grill videre noen minutter og sett så ned varmen (dette forutsetter selvfølgelig at du har gassgrill… har du kull grill må du regulere varmen ved å sette risten næmere/lengre fra kullet) For de som ønsker ost, ha på ost og legg på lokket. Stek til hamburgerene er ferdige og osten er smeltet. Server hamburgere med brød, bacon og annet tilbehør…..løk marmeladen som jeg har tildligere skrevet om passer også ypperlig her…. og da var våren i gang!!

Kommentarer

  • Reply Anonymous 24. mars 2009

    absolutt, grillen skal frem idag, vaskes og settes istand for våren.

  • Reply Småbyliv 24. mars 2009

    Nammenam, dette så farlig godt ut!! Fint å se at grillsesongen kan løpes i gang igjen :o)

    Artig vri på mandagstemaet ditt under også!

    Ha en fin uke!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »