Sjokoladekake med kokos… eller ikke

Denne kaken er en gjenganger. Den bakes til bursdager, til fotballkamper, til tennisturneringer, til kakesalg på skolen og egentlig til enhver anledning hvor det trengs en rask god sjokoladekake som faller i smak hos de fleste. Jeg har gitt oppskriften til mange allerede, det er på tide at den kommer på bloggen. Saken med denne kaken er at den aldri slår feil. Jeg fikk vann opp i smøret en gang og fikk en så våt deig at jeg måtte sløyfe rømmen til slutt, men kaken ble like bra. Ingrediensene kan byttes litt om og du får allikevel en deilig kake. Ønsker du en litt saftigere deig bruker du smør istedenfor margarin. Ønsker du en noe lettere deig bruker du lett rømme istedenfor seterrømme. Vil du ha mer sjokoladesmak tilsetter du mer kakao. Jeg har nok prøvd de fleste varianter og tilpasser kaken ettersom hvem som skal spise den. Oppskriften er basert på baking i langpanne, men den fungerer fint som muffins (blir ca. 24stykk) eller hvis du vil gjøre litt stas, bak den i 2 runde bakerformer Ø24cm, sett de oppå hverandre med litt glasur imellom og hell glasur på toppen for så å pynte (du vil nok trenge noe mer glasur, lag 1 1/2 oppskrift ) Kaken er også grei å fryse (uten glasur). Oppskriften er hentet fra Helt Enkelt av Ingrid Espelid Hovig og Paul Løwe.
200g margarin, smeltet og avkjølt
3 egg
4 dl sukker
6dl hvetemel
3 ts bakepulver
3ts vaniljesukker
3ss kakao
1 beger seterrømme
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Tilsett margarinen og bland. Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao og bland sammen. Deigen blir ganske stiv. Ha oppi seterømmen og bland – du bør ha en tykk flytende kakedeig. Ha deigen oppi en langpanne (ca. 35x40cm) ikledd bakepapir og fordel den jevnt i pannen. Stek kaken midt i ovnen ca. 30 minutter ved  180 C. (Baker du deigen som muffins kan du regne med ca. 15min baketid) Test kaken med pinne før du tar den ut av ovnen. Avkjøl kaken i formen.
Sjokoladeglasur
Her igjen kan du ha mer sjokoladesmak ved å tilsette mer kakao. Istedenfor sterk kaffe kan man bruke varmt vann for å binde glasuren (mer populært blant barna som slipper kaffesmaken…)
3dl melis
2ts vaniljesukker
1-2ss kakao
4 ss smeltet smør
4ss sterk kaffe
kokosmasse (eller ikke…)
Smelt smøret og ha opp i siktet melis, vaniljesukker og kakao. Rør sammen. Ha opp i kaffe eller vann 1 ss om gangen til du har ønsket konsistens på glasuren. Den skal være blank og smidig. Stryk eller helle glasuren over kaken. Dryss over kokosmasse eller pynt med annet.

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 31. august 2013

  @Mette – helt enig . må ha kokos!!

  @Tove – denne kaken har jeg laget såååå mange ganger, jeg vet den blir god! Håper cakepops ble en suksees 🙂

 • Reply Tove 21. august 2013

  Jeg har fått i oppdrag å lage cake pops til en konfirmasjon til helgen. Da jeg ikke har lagd det før, måtte jeg søke litt på nettet, og kom over denne kaken. Nå står kaken i ovnen, og det lukter godt. Stoler på deg og Ingrid Espelid på at det blir vellykket 🙂

 • Reply Mette 13. juni 2013

  UTEN kokos?? NOES!!!!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »