Gulrotkake

Jeg husker den tiden da jeg spiste gulrotkake med tanke på at den var iallfall noe sunnere enn andre kaker – det er bare tull. Men du skal lete lenge etter en kake som er så saftig og en så interesant kombinasjon av smaker – krydder, gulrot og kremost. Sorry det hørtes kanskje ikke så godt ut, men tro meg, kaken er fabelaktig. Min datter likte den så godt at hun ønsket seg den som bursdagskake et par år på rad (nå går det på sjokoladekake) og kaken slår alltid an i voksenselskap – kanskje fordi det fortsatt er mange som tror at gulrot kake er «sunt»…

Du trenger 2 runde kakeformer ca.24cm diam. som smøres godt. Jeg pleier i tillegg å legge en sirkel bakepapir i bunnen. Varm ovnen til 180 C. Til kaken trenger du:

300g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts kanel

1/2 ts malt nellik

1/4 ts reven muskat

4 egg

335ml solsikkeolje

450gr sukker

155gr reven gulrot (ca. 2 store gulrøtter)

140g hakket valnøtter (kan sløyfes)

2ss varmt vann

Sikt sammen det tørre: hvetemel, bakepulver og krydder. Del 2 av eggene og sett eggehvitene i en skål for seg selv (de skal senere piskes sammen). Bland olje og sukker sammen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett de hele eggene sakte, så de 2 eggeplommene. Bland i gulrøttene, så nøttene. Bland i den tørre blandingen (mel, bakepulver og krydder) og så varmt vann. Pisk sammen eggehvitene til de former myke topper og brett de forsiktig inn i kakedeigen.

Del deigen mellom de to formene og sett de i midterste rille i forvarmet ovn. Bak i 45min eller til en pinne kan stikkes i midten av kaken og taes ut ren. La de avkjøle i formene på rist en 10minutters tid, før du fjerner formen. Lag glasuren.

175gr myk smør

400gr myk kremost (jeg pleier å bruke Philadelphia)

210 gr siktet melis

Det er viktig at både smør og ost er myke, ellers får du en klumpete blanding. Bland alle ingrediensene til en tykk krem. Fordel noe glasur på toppen av den ene kaken og sett den andre kaken oppå. Bruk resten av glasurene til toppen og siden av kaken. Kaken legges så i kjøleskapet minst 2 timer før servering. Oppbevar kaken i kjøleskapet.

Kommentarer

  • Reply Anonymous 6. september 2013

    Tror du det går bra å lage den et par dager før den skal serveres? (Lages fredag kveld og serveres søndag morgen?) 🙂

  • Reply Mat på Bordet 16. august 2011

    Ja, det kan den helt sikkert. Jeg hadde redusert noe på steketiden, 20-30 minutter kanskje – sjekk med pinne før du tar den ut av ovnen.

  • Reply Anonymous 16. august 2011

    Kan den lages i langpanne istedet for i to former?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »