Marmorkake

Sist jeg lagde marmor kake var i matlaging på ungdomsskolen. Og hvis jeg erindrer riktig så ble den heller ikke særlig god. Men så jammen satt jeg og tittet i kokebøkene mine forleden og ble helt forført av ideen om en sjokoladekake og vaniljekake om hverandre. Ikke bare det, men jeg hadde funnet oppskirften i en bok  jeg stolte veldig på.  Svigerforeldrene ble invitert på kaffe og dermed hadde jeg også en unnskylding for å sette i gang med den gamle klassikeren… Dere får også unnskylde at det blir nå tre kaker på rad på bloggen (og sikkert ikke den siste) men jammen er det gøy å bake!
100g kokesjokolade
125ml melk (lett eller hel)
120g myk smør
170g sukker
2 egg
225g hvetemel
2 ts bakepulver
65g rømme
smør og mel for å smøre formen
Varm ovnen til 170C. Smør en brødform med smeltet smør og strø lett med hvetemel eller kakao. Jeg pleier i tillegg å skjære ut en rektangel bakepapir for å legge i bunn.
Smelt sjokoladen i 50ml av melken. Hvis du er forsiktig kan du gjøre dette over direkte varme. Alternativt så kan du varme opp melken og så ha opp i sjokoladen slik at den smelter. La det avkjøle.
Bland smør og sukker sammen til du har en lys og luftig blanding. Ha opp i egg, en av gangen, og bland godt sammen. Sikt opp i melet og bakepulveret og bland. Ha opp i resten av melken og rømme. Bland alt godt. Ta litt under halvparten av deigen og bland det med sjokoldeblandingen. Rør godt sammen slik at du har en jevn sjokolade deig.
Sjokolade deig og vanilje deig skal så i formen. Jeg bruker en stor skje, eller en slikkepott og har opp i deigen litt om hverandre slik at du får marmor effekten.
Kaken settes i miderste rille i forvarmet ovn og stekes 45 – 55 min. Test med pinne før du tar den ut. La den avkjøle i formen en 10 minutters. Bruk en kniv for å løsne sidene. Snu formen forsiktig slik at kaken faller ut i din tildekkede hånd og sett den så riktig vei opp på risten for videre avkjøling.
Og ikke si at du ikke ble forført du også av en gammel klassiker….

 

Kommentarer

 • Reply Liv Toril 29. desember 2014

  Hei,
  Takk for veldig god oppskrift på denne klassikeren av en formkake! Ekte sjokolade + rømme gir en god og fyldig smak til kaken. Du har ikke oppgitt hvor mye vaniljesukker man bør bruke, men jeg hadde i en teskje og det ble bra. Riktig godt nytt år!
  Vennlig hilsen
  Liv Toril

 • Reply bella 9. juni 2009

  denne kan absolutt anbefales og den bringer tilake «gode» minner fra skolekjøkkenet

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »