Havre og rosin cookies

Ha!, da ble det ikke kake igjen, men cookies… Jeg klarer ikke løsrive meg fra bakerutinen og leter nå aktivt etter unnskyldninger for å sette i gang…. Nå er det fotball cup til helgen, og jeg har selvfølgelig meldt meg frivillig til kakebaking, mon tro hva jeg finner på…. Men tilbake til havre rosin cookies. De har lenge vært en favoritt hos meg og en kjærkommen alternativ til chocolatechip cookies (ikke at jeg spiser så mange av de at jeg må ha en alternativ…..). Litt sånn samme tankegang som med gulrot kake – den er litt «sunn» – den er tross alt laget med havre og frukt (les rosiner) – hadde det bare ikke vært for sukkeret og smøret…ja, ja….spis med måte, så blir alt bra – eller så kan du selvfølgelig bøte på tredemøllen etterpå eller hoppe over middagen… tilbake til cookies…
For 20 cookies trenger du
115g myk smør
100g brun sukker
115g sukker
1 egg
4 ss vann
2 ts vanilje essens
100g hvetemel
1ts bakepulver
250g havre
100g rosiner
Ovnen settes på 180c. Ha to bakeplater klare med bakepapir.
Bland smør og sukkeret til det er lett og luftig. Ha opp i egget. Ha opp i vannet og vanilje essens. Bland i resten av ingrediensene.

Bruk skje, eller iskremskje (som på bildet) eller rull deigen med hendene. De skal være ca. valnøttstørrelse. Plasser de med noe mellomrom slik at de har plass til å ese litt. Bak i 15min. La de avkjøle på brettet noen minutter før du legger de over på rist for videre avkjøling. Oppbevares i kakeboks.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »