Brownies

Brownies  – hva kan jeg si – en «all rounder» som faller i smak både hos barn og voksne. Avhengig av hvordan den serveres kan den bli en sofistikert dessert (stikk ut runde brownies og server med en kule vaniljeis på toppen) en populær bursdagskake (skjær ut ruter, stable de opp på hverandre og stikk i bursdagslys) eller rett og slett bare noe godt til kaffeen….
Viktig med brownies er at de skal være seige i midten. Det er to ting du skal passe på for å få det til:
1.  du må ha en god oppskrift som har riktig forhold mellom ingrediensene.
2. baketiden. Oppskrifter vil indikere hvor lenge kaken skal være i ovnen men kaken må sjekkes regelmessig de siste 10-15 minuttene for å passe på at den ikke overstekes.  En pinne skal fortsatt ha noen smuler på når den stikkes midt i kaken.
Denne oppskriften er hentet fra Nigella Lawsons, How to be a domestic goddess…
375gr myk smør
375gr kokesjokolade
6 store egg
1 ss vanilje essens
500gr suker
225gr hvetemel
300gr hakkede nøtter (valgfritt)
Varm ovnen til 180C.
Smelt smøret, slå av varmen og ha opp i sjokoladen slik at den også smelter. Rør det sammen og la det hele avkjøle. Visp sammen egg, sukker og vanilje essens til du har en lys og luftig blanding. Visp i hvetemel og så sjokoladeblandingen. Bland i nøtter hvis du bruker det. Hell deigen opp i en langpanne kledd med bakepapir og sett i ovnen, miderste rille. Kaken skal stekes i ca. 25 min, men jeg sjekker den allerede ved 20min. Kaken skal ha en noe lysere skorpe på toppen og være noe seig i midten, men dette regulerer du selv med baketiden.

Kommentarer

 • Reply ina 10. juni 2009

  Neimen Bella da, jeg trodde du visste bedre….

 • Reply bella 9. juni 2009

  en pose med brownies miks fra Toro gjør susen det og

 • Reply isabella 9. juni 2009

  en pase med tor brownie miks gjør susen det og – hilsen tårnfrid

 • Reply JULIE K 8. juni 2009

  Det beste jeg vet. Kan spise svære mengder av dette : )

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »