Madeleines

Nei, nå lærte jeg noe nytt jeg også….ikke det at jeg ikke lærer noe nytt så ofte, men dette trodde jeg skulle være mye mer vanskelig…. madeleines er såååååå enkelt å lage! Det eneste vanskelig med det er å ta avgjørelsen om å bruke penger på formene, men som jeg tidligere har skrevet (ref. blog 01.juni) så har jeg vært på utkikk lenge og plutselig kunne jeg ikke dy meg lengre. Deigen lager du på null komma niks, steketiden er kort, alt i alt brukte jeg vel en halvtime. Perfekte små kaker !!
Nå gjengir jeg en oppskrift som inkluderer reven sitronskal (jeg er svak for sitron i kake) men det er ikke noe i veien med å bytte ut sitronskall med si appelsinskall, eller limeskall, eller vanilje essens eller hva med å ha opp i litt kakao eller dyppe de i sjokolade?……. å ja variasjonene er mange. Og kakene er lett og luftige, og med mine små former er de akkurat en passe munnfull..
For 40 små madeleines eller ca. 15 store trenger du
60 g smeltet og avkjølt smør
1 stor egg
50 g sukker
50 g hvetemel
fin revet skall av en 1/2 sitron
melis til pynting
ovnen varmes til 190C
Mål ut 50 ml av det smeltede smøret. Bruk resten av smøret å pensle formene med – pensle de godt! Pisk sammen egg og sukker til det er luftig og hvitt. Dette er veldig viktig da vi bruker ikke noen hevingsmiddel her. Siv melet og bland det forsiktig inn i deigen med en stor skje eller sleiv. Bland så forsiktig inn sitronskallet og smøret. Deigen legges skje-vis opp i formene – en teskje for de små og jeg gjetter en spiseskje for de store, de skal fylle litt over halve formen. Stek de små i ca. 7 min. de store i ca. 10min – de skal være gyldne. Ta de ut av ovnen snu formen opp ned slik at kakene detter ut. Dryss med melis når de er avkjølt. Madeleines smaker best dagen de er bakt, men kan oppbevares noen dager i kakeboks.

Kommentarer

  • Reply ina 18. juni 2009

    Ja, det var et sammntreff…. Jeg kjøpte mine former i utlandet, jeg har dessverre ikke sett de til salgs her i Oslo. Du kan kjøpe former på http://www.amazon.co.uk – bare husk kr.200.- grensen, ellers ender du opp med å betale toll i tillegg…..

  • Reply Fée 18. juni 2009

    For et sammentreff! Jeg har nemlig mast om madeleines, googlet oppskrifter og lett etter former i dag. Hvor fikk du tak i former?

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »