Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Agurksalat

En av mine første oppgaver på kjøkkenet når jeg var barn, var å lage agurksalaten. Dressingen besto av noen skjeer sukker, nok eddik til å dekke sukkeret og så vann til å blande det hele noe ut med. Agurkene ble så skjært i tynne skiver med ostehøvel og saltet. Når de hadde fått stått litt ble så mye agurksaft som mulig klemt ut av agurkene (mine stakkers barne armer trengte noe hjelp her) og lagt opp i dressingen. Hvis vi ikke hadde tid til å legge det hele i kjøleskapet før salaten skulle serveres hadde vi opp i noen isbiter i håp om at det skulle gjøre jobben.
Nå er det ingenting i veien med den oppskriften jeg vokste opp med, men av og til er det greit med en vri. Her er en:
Salat til 4 pers
1 1/2 stor agurk
6 reddiker
2ss ris eddik
1ss sukker
1ts salt
svarte sesam frø
Bland ris eddik med sukker og salt til det er oppløst. Skjær agurken i biter  (jeg liker å dele agurken på langs og så skråskjære). Skjær reddiken i skiver og så i striper. Ha agurken og reddiken i dressingen og la det stå og trekke (gjerne i kjøleskapet) en 10 minutters tid. Ha på sesamfrø før servering.

Kommentarer

  • Reply Gitte 30. mai 2014

    Hei!

    Dette hørtes friskt og godt ut!

    tar du det ut av dressingen før servering eller serverer du hele bollen?

    • Reply Ina Johnsen 30. mai 2014

      Hei Gitte
      Jeg tar ikke salaten ut av dressingen – serverer hele greia 🙂

  • Reply ina 19. juni 2009

    Gode gamle er godt med nytt er enda bedre….

  • Reply Evy Hanson 19. juni 2009

    Mmm… den skal jeg prøve! Ser kjempegodt ut og Anders er så lei av den gode & gamle 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »