Laks med crème fraîche

Laks ja….. en enkel fiske middag som vi tyr til ofte og tilberedes på mange forskjellige måter… Enklest er jo selvfølgelig å ha på litt oliven olje eller annen olje og krydre med litt salt og pepper. Laksen bør smøres med noe slik at den ikke blir tør når den stekes. Når du får tak i god laks ( er det en spesiell anledning så spander vill laks…)  så gjelder det å ikke overdøve den naturlige smaken av fisken med det du evt. smører den inn med. Og her kommer crème fraîche inn som en ypperlig alternativ. Crème fraîche er litt mindre sur enn rømme men tykkere. Har du ikke crème fraîche kunne du alltids forsøke med rømme – kanskje ikke lett rømme, men seter rømme for eksempel. Resultatet blir en saftig fisk med en noe syrlig, kremete topp. Server med agurksalat (ref blogg 19.juni) og kokte nypoteter.
Du trenger
Laksefilet med skinn, mengde ihht hvor mange pers. som skal spise
salt, pepper
2 – 3 ss crème fraîche
Ovnen settes på 220C
Rens fileten for ben og legg den med skinn siden ned i pannen. Ha på salt og pepper og smør på crème fraîche. Stek i ca. 13min – det vil selvfølgelig være avhengig av størrelsen og ikke minst tykkelse på fisken men sjekk den forsiktig ved å lirke en kniv inn i kjøttet for å se om den er ferdig. Husk at den vil steke noe videre når du tar den ut av ovnen.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »