ANNONSE

Kake med smuldretopp

Ok, jeg er svak for kaker, og jeg elsker å bake… og nå i dugnad og avslutnings sesongen har jeg uendelig mange aneldninger til å bake uten å måtte spise alt selv.
Denne oppskriften fikk jeg av Hege – jeg tar forresten gjerne i mot gode oppskrifter – som igjen hadde funnet den i et eller annet blad, klippet den ut og limt den i boken der hun samler på oppskrifter….hun er veldig flink til sånt! Kaken har hun bakt flere ganger og den er blitt en familie favoritt. Etter å ha bakt den selv, skjønner jeg hvorfor. Kaken er en blanding av snickerdoodles (blogg 11.03) og streuselkuchen – og det er en sikker vinner skal jeg si deg. Kaken ble bakt i anledning av årets siste skoledag og yngstemann kom hjem med bare smuler – den fallt visst i smak der også!
Til kakedeigen trenger du
300 g  hvetemel
200 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron
175 g myk smør – og ja, den må være myk
150 g yoghurt, naturell eller gresk
3 store egg
til fyllet
150 g sukker
2 ts kanel
100 g finhakkede valnøtter (valgfritt)
til smuldretoppen
75 g smør
75 g mel
Ovnen varmes til 175 C.
Bland alle kakedeig ingredienser sammen til en tykk deig. NB! Det er viktig at smøret er mykt ellers får du en klumpete deig… Bland fyll ingredienser sammen i en annen bolle og legg halvparten i enda en bolle. Bland dette med ingrediensene til smuldretoppen og bland sammen slik at du får «smuler» – bland gjerne med fingrene.
Ha halvparten av kakedeigen i en smurt runde kakeform (20 – 24cm). Dryss på halvparten av fyllet som ikke er blandet i smuldretoppen. Ha på resten av deigen. Dryss på smuldretoppen. Sett kaken i ovnen og bak i ca. 50min.

Kommentarer

  1. Reply Sigrid-Helen 9. november 2017

    Hei! Jeg bakte denne kaken i dag og lagde en pepperkake-krydderblanding istedenfor bare kanel. Jeg brukte, i tillegg til kanel, ingefær, malt allehånde, malt kanel, kardemomme og malt nellik. Det er vel litt utvidet definisjon av pepperkakekrydder, men godt ble det!

    • Reply Mat På Bordet 9. desember 2017

      Oooo, det var en god idé Sigrid-Helen!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »