Rose Bakery – kokebok

Av og til støter man på et nytt sted tilfeldigvis, men så virker det allikevel kjent selv om man aldri har vært der før – skjønner du? Jeg har bodd lenge i London, men det begynner nå å bli en stund siden. Og som de fleste stor byer, så tror man at man er kjent, men så skjer det stadig så mye nytt at du egentlig aldri får oversikten – og det er kanskje det jeg liker mest med London. Hver gang jeg er der opplever jeg noe nytt, selv om jeg er veldig glad i å besøke kjente og kjære steder. 
Sist jeg var der, traff jeg en venninne som fortsatt bor i London. Hun er en stor fashionista og slepte meg og en annen venninne til et sted som heter Dover Street Market i Mayfair,   en avant garde mote «market» startet av Rei Kawakubo (som grunnla Comme des Garcons). Jeg må innrømme at det meste var for mye for meg, men når vi kom til øverste etasje, følte jeg meg helt hjemme. Her har Rose Carrarini ( en av grunnleggerne av Villandry og absolut verdt et besøk hvis du er i London) åpnet en forenklet versjon av hennes første Rose Bakery i Paris (som jeg enda ikke har besøkt).
Det var ikke annet enn himmelsk å sette seg ned og spise  lunsj bestående av quicher, salater og deilige desserter, alt tilberedt på stedet. Ukomplisert og godt! Og det nest beste med god mat er å ha interssante mennesker å se og lytte på – og der satt det mange! 
Men, tilbake til kokeboken. Rose har da utgitt sin første kokebok – hun har vært i bransjen siden 1988 – og i den finner du ikke bare gode oppskrifter basert på hennes lang erfaring men mange nyttige tips og triks. Som tittelen tilsier, finner du oppskrifter på mat som du kan servere til frokost eller en lett lunsj. Granola, pannekaker, supper, muffins, paier, terter, kaker og masse, masse mer. Rettene er enkle og naturlige og det legges stor vekt på gode råvarer. Jeg har allerede testet noen oppskrifter og kommer til å lage mye mer fra denne boken……og en del vil sikkert gjengis på bloggen….. Løp og kjøp sier jeg bare….

Kommentarer

  • Reply WILHELMINES 30. august 2010

    Jeg elsker London og har også kokebokdilla…jeg har samlet lenge og har MANGE. Drømmen er å lage en egen kokebokcafe som den i Notting Hill, Portebello: The cook book cafe…hvem vet kanskje en dag man kan realisere det…bloggen din er jo superfin.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »