Meksikansk salat

Jeg har vel enda ikke skrevet så mye om meksikansk mat på bloggen, bortsett fra fajita kaken (blog 11.03.) og det gir kanskje inntrykk av at jeg ikke er så særlig opptatt av mat fra Mexico. Det er helt feil. Det skal rettes opp etterhvert, og i mens med denne salaten, som jeg lagde etter at jeg ble lei av å spise fajitas med barna. En salat trenger ikke noe nøyaktig oppskrift synes jeg, så mengder er ment til å være en indikasjon – man kan ta mer eller mindre av enhver ingrediens. Det er heller ikke noe i veien for å tilsette andre ingredienser, f.eks. reven gulrot, solsikkekjerner, sukkererter, osv. Men for å oppretteholde det meksikanske preget er det viktig med basis ingrediensene. Jeg har for tiden en forkjærlighet for å skjære salaten i strimler istedenfor å rive den, noe som gjør salaten lettere å spise men som jeg synes også passer bedre til en salat som denne.
Salat til 4 personer
3-4 kylllingbryst
kumin, malt
3 fedd hvitløk
chillipulver
olivenolje
1/2  grønn lollo salat, skjært i strimler
1 pakke cherry tomater, skjært i 2-3 deler
1/2  bunt vårløk
1 boks svarte bønner
1 liten boks hermitisert mais (eller gjerne fersk)
reven cheddar ost
en stor håndful koriander (blader og stilker)
saften av 1 lime
1 avokado
4 tortilla wraps
rømme
 
Vask kyllingfiletene og tørk med tørkerull. Ha en 4 ss olivenolje opp i en ziploc pose, tilsett 2 fedd presset hvitløk, 1 ss malt cumin og 1 ts chillipulver. Chilli pulveret kan også erstattes med 1 ts tabasco saus. Bland dette sammen og ha opp i kylling filetene. La dette stå og marinere mens du setter sammen salaten.
Ha bønner og mais i en sil og skyll med vann til det renner klart. La det renne av før du heller det hele over på kjøkkenpapir og lar det tørke. Ta frem en salat bolle og ha opp i  lollo salaten som du har strimlet, vårløk også strimlet (hvit og grønn del), cherry tomater som du har delt på 2 eller 3., grovhakket koriander og reven chedder ost (mengde etter smak, men kan også sløyfes). Bønner og mais helles opp på. Bland alt godt. Gjerne med hendene, som selvfølgelig er rene….
Sett på grillen på middels varme og grill kyllingfiletene ca. 15 min til de er gjennomstekt. Ta filetene av grillen og la de hvile. Mens grillen er varm, varmer du tortillaene. Ha de på grillen og snu de når de begynner å boble. Stable de opp på hverandre på en tallerken etterhvert som de blir ferdige og dekk med alu folie slik at de holder seg varme.
Skjær kyllingen i biter – du kan gjerne «rive» kjøttet med kniv og gaffel slik at det blir litt rustikt. Ha på salaten og bland godt igjen. Skjær avokado i terninger og ha i salaten. Hell saften av en lime over salaten og bland det hele forsiktig slik at du ikke moser avokadoen.
For å servere legger du en fajita på en tallerken og har salaten opp på. En klatt crème fraîche eller rømme kan fungere som dressing. Og husk en iskald corona eller et glass hvit vin…

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »