Potetsalat…..av rester

Hmmmm ja, hva skal man gjøre med potetrester?  – potetsalat selvfølgelig …..
Om sommeren er en elsket tilbehør til grillmat (fisk eller kjøtt) nypoteter bakt i ovn med olivenolje, hvitløk og løk. Potetene kokes en 15 min tid til de er nesten gjennomkokt – vann helles av og potetene legges i en bakeform med øvrige ingredienser. De stekes da i stekeovn i en 200 graders varme til de har fått god farge og løkene er myke – 20 – 30 minutter.
Kanskje det er noe underliggende, men jeg lager alltid for mange poteter og denne gangen ble de lagt i en plastpose og opp i kjøleskapet til neste dag. Da måtte de frem igjen, for å lage potetsalat. Nå har jeg laget mye potetsalat, men denne gangen ble jeg tatt litt på sengen og måtte bruke det jeg hadde på kjøkkenet. Etter en gjennomgang  fant jeg frem 1/4 beger yoghurt og en 1/4 beger lett rømme. Disse ble blandet sammen med en teskje sennep jeg hadde med fra markedet i Sveits (se blogg innlegg 16.06), litt salt og pepper. Skjær potetene og løk i biter. Har du noe vårløk liggende i kjøleskapet, så skjær dette også opp i små biter  og bland det hele forsiktig sammen. Det er en fordel å gjøre dette et par timer før slik at smakene får blande seg. Server romtemperert – det blir den beste potetsalaten du har smakt….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »