Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Godt på hamburgeren…

Hamburger er noe vi i familien spiser jevnlig og da er det godt med noen variasjoner. Her holder jeg selve kjøttet ganske enkelt, dvs ren kjøttdeig formet som hamburger og saltet og peppret på begge sider like før den legges på grillen. Det er tilbehøret som gjør variasjonen og til det trenger du grove rundstykker som du får kjøpt i ferskvareavdelingen på din nærmeste mat butikk (eller som du har bakt selv…..), vellagret cheddar ost, spicy ketchup (oppskrift på blog 02.07) og grillet balsamic løkringer. Høres ikke det godt ut??
Til løkene trenger du, for 4 personer:
2 løk, røde eller gule
olivenolje
grovsalt og nykvernet pepper
2 ss balsamic eddik
Skjær løkene i tykke skiver – et sted mellom en halv og en hel cm. Pensle dem med olivenolje på begge sider og strø på salt og pepper. Legg løkene på en middels varm grill, legg på lokket og la de grille uforstyrret en 5 minutters tid. Åpne lokket og snu de forsiktig – de har tendens til å falle litt fra hverandre – lukk lokket og la de grille på den andre siden i 5 minutter til. Løkene bør være myke nå. Ta de forsiktig av grillen og legg de i en skål. Hell på balsamic eddik og løft ringene forsiktig slik at eddiken fordeles uten at du ødelegger ringene for mye.
Grill hamburgerene. De skal også bare snus en gang under grillingen. Et par minutter før de er ferdige har du på noen skiver cheddar ost og lar det smelte under lukket lokk. Legg så på brødet slik at det også får en liten «oppkvikker». Ha så godt med  spicy ketchup på brødet, legg på hamburgeren og løk. Resten av spicy ketchupen serverer du på siden for de som vil ha mer…
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »