Hvitløkssmør

Det er en del ting jeg lager i forberedelse til sommer sesongen. I tillegg til grill marinade (innlegg 17.06, finner du under etiketten sylting), lager jeg også en «rull» eller to med hvitløkssmør. Smøret brukes selvfølgelig til hvitløksbrød, men også på et ny grillet stykke fisk eller kjøtt. Eller ha en klatt over dampede grønnsaker eller hva med å smøre litt på brødskiva di til lunsj sammen med litt salat og grillrester fra gårsdagen….
Du trenger
250gr myk smør
1 håndfull persille, hakket
5 fedd hvitløk, presset
1 ss fersk presset sitronsaft
pepper
Har du ikke myk smør (jeg har aldri det, for jeg er ikke såååå flink til å planlegge) så river du den på et rivjern slik jeg har gjort på bildet. Ha opp i persille, hvitløk, sitronsaft og noe pepper og bland alt godt med gaffel. Ta ut et stykke plast og legg på benken. Fordel smøret på plasten i en pølseform og bruk plasten til å rulle det sammen til en jevn masse. Snurr sammen endene og pakk i folie eller legg i en oppbevaringsboks med lokk. Skjær av skiver etterhvert som du trenger.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »