Poteter på grill

Hva kan jeg si – det er grill sesong. og derfor preges bloggen av mye grillmat – sånn er det bare…. Leser du fortsatt bloggen om sensommeren blir det mye sylting og venter du til jul, så kan jeg love deg mye julebakst…. Men tilbake til sommeren og grillen.
I prinsipp kan man tilberede et helt måltid på grillen, særlig hvis du har en stor en…. Jeg har en mellomstor grill og får fint plass til et stykke kjøtt eller en hel fisk og poteter. Poteter liker jeg å koke litt først, avhengig av størrelse en 10 – 15 min tid slik at de begynner å bli møre. Hell av vannet og ha potetene i ekstra tykk folie. Hell på noen spiseskjeer oliveolje, press over en eller to hvitløksfedd, strø på litt grov salt og hakk noen ferkse urter og ha over. Skal du servere lam eller biff for eksempel kan du bruke rosmarin eller oregano, skal du ha fisk kan du bruke litt timian.
Rør det hele med lett hånd slik at du ikke lager hull i folien og pakk det godt sammen slik at du får en tett pakke. La gjerne litt luft være igjen i pakken. Når du så skal starte grilling legger du potetpakken på grillen samtidig med kjøttet eller fisken. Pass på å ikke ha for sterk varme direkte under potetene, da bli de brent. Samtidig så er det bare greit at de får litt farge, så ikke for lite varme heller…… snu pakken midtveis i grillingen.
Jeg har fortsatt til gode å «overgrille» poteter, de kan gjerne ligge på grillen opptil en halvtime. Når resten av middagen din er klar, tar du potetene av grillen og serverer de enten direkte fra folien eller hell de over i en skål. Og er du så heldig å få poteter til overs, lager du potetsalat neste dag……(oppskrift finner du under salat etiketten) .
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »