Salsa verde

Ok, det er enda en ting jeg liker å lage og ha stående i kjøleskapet om sommeren – salsa verde. Dessverre så holder den seg ikke så veldig lenge – en 3 – 5 dager i kjøleskapet er maks, så lag den når du vet at du skal servere kjøtt og lag litt ekstra slik at du kan bruke det på brødskiva di et par dager etter sammen med restene av kjøttet…. Egner seg veldig godt til biff eller lam.
For en middag og litt rester trenger du
2 håndfull flatbladet persille
ca. 10 mellomstore basilikum blader
ca. 10 mynte blader
1 fedd hvitløk
1 ss dijon sennep
1 ss kapers
2 ansjos fileter (kan sløyfes, men regn med å måtte tilsette litt ekstra salt)
1/2 ts rødvinseddik (eller balsamic)
ca. 150 ml olivenolje
salt, nykvernet pepper
Ha alt , bortsett fra olje, salt og pepper, opp i en food processor. Tilsett halvparten av olivenoljen og bland til du har en ganske jevn purée. Tilsett olje til du har den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper. Dekk til og la stå en 30 minutters tid før du serverer den for å la smakene utfolde seg. Skal du ikke bruke det med det samme, så sett det i kjøleskapet men husk å servere det romtemperert.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »