Blåskjell med hvitløk, chilli, tomater og persille

Det er så desidert fiskedager her og noe som absolut hører sommeren til er blåskjell. Vi plukker gjerne blåskjell selv (husk å sjekke om de er spiselig i ditt område , se http://matportalen.no/Matportalen/Blaaskjell/blaaskjell ) men denne gangen ble de innkjøpt.
Før du begynner å tilberede blåskjell må du sjekke skjellene. Alle skjell som er knust kaster du. Alle skjell som ikke lukker seg når du tar på de kaster du. Vask skjellene godt under rennende vann (jeg bruker gjerne neglebørste for å få vekk smuss fra skjellene) og fjern «barten» som henger ut fra den ene siden av skjellet – her er det godt å ha pinsett. Nå er skjellene klare. Legg de i en skål og noe kjølig til du er klar til å bruke de.
For 4 personer trenger du
2 ss olivenolje
4 hvitløksfedd, finhakket
1 stor rød chilli (fjern frø hvis du ønsker), finhakket
3 store plomme tomater, hakket
1.5 kg blåskjell, renset
50 ml tørr hvitvin
4 ss hakket persille
salt og pepper
Varm oljen i en stor gryte. Ha opp i hvitløk og chilli og stek til løken er myk ( men ikke farget). Ha i tomater, hvin og blåskjell og sett på lokk. La det koke på sterk varme 3-4 minutter, til skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg og legg åpne skjell i en fat/skål. Kok opp sausen og ha opp i litt fløte hvis du ønsker. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over skjellene og strø på persille. Server gjerne med nybakt brød.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »