Blåbærsyltetøy

I år har jeg plukket blåbær. Først bak i hagen og siden det var overraskende mange tok jeg meg også en tur i skogen. Bikkja elsker blåbær, så vi kjempet om kapp for de beste buskene. Jeg vant stort sett, men jeg tror hun var også ganske fornøyd…
Jeg er egentlig ikke så særlig glad i å plukke blåbær eller tyttebær for den saks skyld – de er så små og det tar så uendelig lang tid. Men i år bugner buskene av bær her i området iallefall, og med en bærplukker (kjøpt på brukthandel) så skal jeg si det gikk unna.. Så da blir det blåbær syltetøy – godt på brød, godt i yoghurt, godt på vafler og pannekaker og godt med mye, mye annet….for de som liker blåbær da….
For en kilo blåbær trenger du:
fersk presset saft av 4 sitroner
1 kilo syltesukker (tilsatt pektin)
Legg en liten asjett i frysen. Ha blåbærene opp i en tykkbunnet gryte og ha opp i 150ml vann og sitronsaften. La det koke opp, sett så ned varmen, sett på lokk og la det koke en 10 minutters tid. Ha opp i syltesukkeret. Kok en 5 minutters tid. Ta asjetten ut av frysen. Ha en liten skje syltetøy på asjett og vent et par minutter. Bruk fingeren for å teste konsistensen. Er den riktig så heller du syltetøyet over på varme, steriliserte glass. Hvis ikke, koker du videre og tester igjen til du får riktig konsistens.

 

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »