Bringebærsyltetøy

Da ble det bringebær plukk i år igjen. Denne gangen var det langt flere som var ute og plukket så det var godt vi var mannsterke…. både barn og nabo ble med. Det er i grunnen bare fornøyelig å plukke bringebær. De vokser i en god høyde slik at man ikke blir helt krumrygd av å plukke og de er relativt store bær, så det går raskt å fylle en kurv – det er alltid motiverende…
Men, det til tross, ble det kun en time i bringebær åkeren før barna ikke synes det var like moro. Det blir vel en tur til, denne gangen med bare voksne…
Bringebærsyltetøy er best når det er «ferskt» så ikke lag for mye av gangen. Oppbevar heller bær i frysen og lag ny syltetøy når du er ferdig med første runde..
Enkel bringebærsyltetøy
450gr bringebær
450 gr sukker
Sett en asjett i frysen. Ha bringebær og sukker i en tykkbunnet gryte. Sett på lav varme og rør innimellom til bærene er myke og sukkeret er oppløst. La syltetøyet koke opp og la det boble godt en 5 minutters tid.
Samtidig som syltetøyet koker, steriliserer jeg glass og lokkene i en annen gryte (under lokk) slik at de er klare så snart syltetøyet er ferdig.
Når syltetøyet har kokt en 5 minutters tid tar du ut asjett av frysen. Ta en skje syltetøy og sett det på asjetten. La det stå et minutt til det har kjølnet. Dytt det så med fingeren for å teste konsistensen.
 

Bringebærsyltetøy kan gjerne være litt rennende så ikke vent til det er helt stivt. Er det for rennende må du koke litt til og teste det igjen etter noen minutter. Er det for stivt kan du helle på litt vann.

Når du har fått ønsket konsistens, heller du syltetøyet i varme steriliserte glass og legger på lokk. Husk å sett på merkelapp.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »