Aprikossyltetøy

Løp og kjøp – jeg har aldri sett aprikoser så billig i butikkene – 40kr kiloen på CoopObs for tiden! Gule bringebær hadde de også og til og med stikkelsbær…. Og hva annet skal man gjøre i disse regnværsdager bortsett fra å sylte??
Aprikossyltetøy rangerer ganske høyt på listen av favoritter – kanskje bare etter bringebærsyltetøy. Fløyelsmyk frukt med en nydelig gylden farge, smurt på toast om morgenen….det må jo bare garantere en god start på dagen!
For en kilo frukt trenger du
saften av 2 sitroner, ca. 2dl
2dl vann
1kg syltesukker (sukker tilsatt pektin)
Sett en asjett i frysen. Skyll aprikosene og del de i fire. Ta ut stenen. Skjær vekk sår eller andre mørke flekker. Ha frukten i en tykkbunet gryte, tilsett saften av sitronene og vann. Kok frukten opp på svak varme og la det surre en 15 minutters tid til frukten er helt myk. Prøv å ikke røre for mye, frukten brytes opp lett og du vil gjerne ha noen frukt stykker i syltetøyet.

Når frukten er myk setter du opp varmen slik at frukten koker kraftig. Ha i syltesukkeret og rør forsiktig til det er smeltet. La det koke et par minutter. Ta asjetten ut av frysen og ha en liten teskje syltetøy på den. La det stå et minutt. Test om syltetøyet har ønsket konsistens. Hvis den er stiv nok er syltetøyet klar til å helles over på varme, steriliserte glass. Hvis den er for rennende for din smak koker du videre og tester igjen om noen minutter. Er den for stiv tilsetter du noe vann. Legg lokk på glassene mens syltetøyet er varmt og husk å merke glassene.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »