Jordbær og blåbær is

Jeg hadde flaks! Bollen som hører til iskremmaskinen passer inn i fryseskuffen her på hytta!! Så da blir ikke hjemmelagd is forbeholdt til fortæring hjemme men også på hytta – i sommervarmen – som forresten er uteblitt. Men, is må man ha uansett.
Denne gangen har jeg laget jordbær- og blåbæris (tenkte det ville være en interesant farge, og det ble det gitt….), oppskriften er som følger:
4.25 dl kremfløte
3 brede strimler sitroskall (bruk potetskreller)
1/4 ts salt
2 store egg
150gr sukker
450gr bær, renset
1 ss fersk sitronsaft
Pisk egg med 100gr av sukkeret i en bolle. Bland kremfløte, sitronskall og salt i en tykkbunnet gryte og la det komme opp til kokepunktet (uten å la det koke!) Kast sitronskallet. Hell den varme kremen i en jevn strøm i eggblandingen mens du pisker. Hell hele blandingen tilbake i gryten og sett på middelssvak varme. La blandingen komme nesten opp til kokepunktet til det tykkner og pass på at du rører hele tiden. Du vil merke at blandingen blir noe mattere på overflaten. Hell blandingen (som nå i prinsipp er vaniljesaus) gjennom en sil over i en annen ren bolle. La det kjølne til romtemperatur. Dekk bollen til og sett blandingen i kjøleskapet til det er kaldt, min 3 timer og opptil et døgn.
Bærene moses eller kjøres i en food processor sammen med 50gr sukkker og sitronsaften.. Her er det fritt frem – ønsker du biter av frukt i isen, moser du til du har en blanding av pureé og frukt. Foretrekker du is uten biter kan du mose til det blir helt jevnt og så press fruktblandingen gjennom en sil. Ha fruktblandingen i vaniljesausen og bland sammen.
Legg blandingen i iskremmaskinen og følg maskinens instrukser. Frys. Spis…..

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »