Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Nok en smulekake…

Ok, jeg er glad i å bake…. jeg innrømmer det. Når jeg tok slutt eksamen på kokkeskolen fikk jeg beste karakter på skolen på rundstykkene mine. Det hjalp godt på totalkarakteren, kan du si.
Jeg trenger ikke bes to ganger om å bake noe til desert. Det går fortsatt i sommerfrukt og da jeg nettopp hadde plukkket bringebær, og nektariner fortsatt er så tilgjengelig, ble det en smulekake igjen. Denne gangen ikke med vaniljesaus og en smuletopp som ikke bare hadde hvetemel men også havregryn og krydret med kanel og kardemomme….. Frister det?
Du trenger:
75 gr hvetemel
120 gr havregryn
150 gr sukker
150 gr brunsukker
1/4 ts kanel
1/4 ts kardemomme
85 gr smør, smeltet og avkjølt
800 gr nektariner, skjært i båter
1 kurv bringebær
150 gr sukker
2 ss maizena
Ovntemp. 200 grader
Bland mel, havregryn, sukker, brunsukker, kanel og kardemomme i en bolle. Ha i smeltet smør og bland sammen med fingrene slik at de får smuler. Smuleblandingen kan lages god tid i forveien og oppbevares i kjøleskapet.
Bland nektariner, sukker og maizena lett i en skål. Hell fruktblandingen i en rektangulær kakeform (ca 25x 35cm). Plasser bringebær på frukten. Strø smuleblandingen over frukten. Bak ca. 50 min. til toppen er gylden og fruktenblandingen bobler. La det avkjøle litt før du serverer med vaniljeis.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »