Blåskjell i curry saus

Denne tok jeg på sparket. I begynnelsen av sommeren kjøpte jeg noen ingredienser som jeg hadde som mål å bruke i løpet av ferien – en av de var kokosmelk. Jeg lager gjerne curries, med eller uten kjøtt – det blir alltid en deilig måltid som varmer på en kald høst- eller vinterskveld. Ikke hadde jeg tenkt at det skulle bli en kald sommer slik at det ble nødvendig å varme seg med en curry, vet ikke helt hva jeg tenkte på når jeg kjøpte kokosmelken – «kjekt å ha» kanskje…
Nåvel, som det viser seg, kom det godt med. Jeg sto i fiskedisken og så på blåskjell og det slo meg at det måtte passe godt med å dampe blåskjell i en curry saus. Jeg handlet straks 2 poser med skjell (vi skulle ha gjester…) Blåskjell dampet i curry saus er ingen original idé fra min side, men som sagt, denne tok jeg på sparket og laget med det jeg hadde for hånd…
Du trenger
grønn eller rød curry paste
(du kan selvfølgelig lage din egen curry paste, men det innebærer ingredienser som jeg ikke hadde for hånd – hjemmelagd curry paste dukker sikkert opp på bloggen i løpet av høsten/vinteren…)
1 boks kokosmelk
1 løk, hakket
4 fedd hvitløk, skjært i tynne skiver
solsikkeolje
chillipepper, salt, pepper
koriander, fersk
og blåskjell selvfølgelig…
Stek løk og hvitløk i solsikkeolje på sterk varme i en stor tykkbunnet gryte til de er myke og har fått noe farge. Sett løken og hvitløken på en tallerken. Bland 1 eller 2 ss currypaste ut med like mye vann og ha opp i den varme gryten. Dette gjør du for å «aktivere» alle krydderene som er i currypasten. Rør mens currypasten steker, pass på, for det kommer til å sprute…. Ha så opp i løk og hvitløk og rør slik at det er dekket med currypasten. Ha opp i kokosmelken og rør. La det koke litt og smak til med chillipepper (hvis den ikke er sterk nok), salt og pepper. Du kan gjerne ha noe malt kumin og koriander i også.
Ha opp i blåskjell som du har sortert og renset, legg på lokk og la det koke til blåskjellene har åpnet seg ( 3 – 5 minutter). Ta ut blåskjellene med hulskje og legg i en serveringsskål eller dyp fat. La currysausen koke opp igjen. Hvis den er blitt veldig tynn lar du den koke ned noe. Smak currysausen igjen og ha opp i krydder hvis det trenges. Hell currysausen over skjellene og ha godt på med grovhakket koriander. Server gjerne med varme naan brød – og kald hvitvin selvfølgelig….

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »