Annonse
Ny bok: Eltefri bakst. Klikk her for å lese mer om boka.

Kyllingsalat

Lyst på en deilig kyllingsalat? Look no further… Denne oppskriften fikk jeg av min søster som igjen enten hadde fått den fra en venninne eller lest i et blad. Enkelt å lage og resultatet vil være direkt avhengig av ingrediensenes kvalitet. Kjøp god pasta (Barilla for eksempel og gjerne fullkorn), en god pesto saus (eller lag den selv hvis du har tid) og gode oliven…. Lag salaten gjerne noen timer før du skal spise og server rom temperert.

salat til 4 personer
500 g pasta (gjerne skruer)
1 liten glass pesto
1 liten glass soltørkede tomater i olje
1 liten glass oliven
1 rød løk
1 liten pakke sukkererter
4 kyllingfileter
olivenolje, et fedd hvitløk, salt og pepper
Kok pasta etter pakkens anvisning. Pass på å ikke overkoke pastaen! Mens pastaen koker skjærer du de soltørkede tomatene i strimler – bruk halve glasset. Fjern sten fra oliven og skjær i 2 eller 4. Skjær løken i små biter. Skjær sukkererter i biter. Ha tomater, oliven, løk og sukkererter i en stor skål. Når pastaen er ferdig, skyll kort i kaldt vann. La det renne av og hell så pastaen opp i skålen. Ha opp i pestoen og bland godt. Smak. Føler du at du har for lite tomater eller oliven, har du opp i mer. Har du for lite pesto, har du opp i mer. Smak til med salt og pepper.
Mariner kyllingen i olivenolje og et hvitløksfedd som du har presset. En halvtime før du skal servere salaten legger du kyllingen på grillen. Ha pepper på kyllngen under grillingen. Når de er ferdig grillet (15- 20 min. ) legger du filetene på et fat, har på litt salt og dekker med alu folie. La kyllingen hvile en ti minutters tid før du enten river eller skjærer filetene i biter. (Personlig liker jeg best å rive kyllngen i biter.) Ha kyllingen i salaten og bland igjen. Smak. Tilsett mer salt og pepper eller pestosaus om nødvendig.

Kommentarer

  • Reply Birgitte 7. april 2011

    Hvis man skal ha GOD PASTA er vel ikke Barilla nødvendigvis det beste valget…Grei nok, men en vanlig, industrielt fremstilt pasta, tørket hurtig ved høy temperatur, i store mengder. Det fins flere småskalaprodusenter som er mer verd å fremheve! F.eks LaFabbricaDellaPastaDiGragnano.it! De har deilig pasta i alle former,tørket ved lav temperatur- noe som gir en overflate som er super til å ta opp alle de gode smakene i sauser! Ok, fås kanskje ikke på super’n på hjørnet, men er tilgjengelig for alle som vil gjennom nettbutikker! F.eks smakavitalia.no

  • Reply bella 17. august 2009

    den kommer fra Dreyer og Hensley kokebok om Pasta 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »