ANNONSE

Eple gelé med rosmarin

I år får jeg mye frukt og bær – epler, plommer, rips, pærer, kirsebær, osv., osv.. Forleden dag var jeg hos min søster og fikk nesten 5 kilo glass epler. Litt varierende kvalitet på de og jeg hadde ikke ork eller lyst til å rense de, skrelle de, kjerne de…… derfor ble det gelé.
Jeg skjærte 1.5 kilo epler i biter, hadde de opp i en stor gryte med 1 liter vann og en 5 – 6 kvister rosmarin som jeg hadde hakket grovt. Jeg lot det hele koke ned til mos – det tok ca. en time – og helte så det hele opp i en silpose og lot saften sile av natten over. Så var det bare å måle saften, lese på certo pakken hvor mye certo og sukker jeg trengte og følge instruksene….
Lettere kan det ikke bli….

Kommentarer

 1. Reply Hege 19. desember 2015

  Bruker du Certo fryse- eller syltepulver?

  • Reply Mat På Bordet 20. desember 2015

   Hei Hege!

   Jeg bruker syltepulver 🙂 Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »