Eple gelé med rosmarin

I år får jeg mye frukt og bær – epler, plommer, rips, pærer, kirsebær, osv., osv.. Forleden dag var jeg hos min søster og fikk nesten 5 kilo glass epler. Litt varierende kvalitet på de og jeg hadde ikke ork eller lyst til å rense de, skrelle de, kjerne de…… derfor ble det gelé.
Jeg skjærte 1.5 kilo epler i biter, hadde de opp i en stor gryte med 1 liter vann og en 5 – 6 kvister rosmarin som jeg hadde hakket grovt. Jeg lot det hele koke ned til mos – det tok ca. en time – og helte så det hele opp i en silpose og lot saften sile av natten over. Så var det bare å måle saften, lese på certo pakken hvor mye certo og sukker jeg trengte og følge instruksene….
Lettere kan det ikke bli….

Kommentarer

 • Reply Hege 19. desember 2015

  Bruker du Certo fryse- eller syltepulver?

  • Reply Mat På Bordet 20. desember 2015

   Hei Hege!

   Jeg bruker syltepulver 🙂 Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »