Drue gelé = grape jelly

Jeg har vokst opp med «peanutbutter and jelly sandwiches». Det er et relativt ukjent konsept her i landet (kanskje derfor geleen solgte dårlig på julemarkedet…..), og det forstår jeg godt etter å ha smakt norsk peanøttsmør…. Men, får du tak i for eksempel «Skippy» peanøttsmør (jeg får kjøpt det på min lokale innvandrerbutikk) så vil du kanskje forstå at noen kan forelske seg helt.
Skal du ha en klassisk pj sandwich må geleen være «grape jelly» altså drue gelé. Forleden kom jeg over mørke blålilla druer – de så nesten ut som oliven – jeg måtte bare slå til. Du kan også lage geleen av røde druer eller ene blanding (også hvite). Gelé prinsippet er enkelt – man koker ned frukten med noe vann, siler så av saften overnatten (uten å falle for fristelsen for å presse ned på frukten – da blir geléen uklar) og koker opp saften dagen etter med riktig mengde sukker, pektin og evt. noe sitronsaft. Husk å legge en liten tallerken i frysen slik at du kan teste geléen´s konsistens før du legger det på glass.
For å lage noen glass med drue gelé trenger du
1 kilo druer
sukker
pektin
saften av en stor sitron
Ha druene i en gryte og knus de med en stor skje eller en potet moser. Ha opp i 150ml vann og kok det hele opp. La det småkoke 10-15min med lokket på til druene er veldig myke. Knus druene igjen og hell det hele over i en silpose som du har montert over en stor bolle. La saften renne gjennom (gjerne over natten).
Mål opp saften. For 500ml saft trenger du 675gr sukker og en pose certo pektin + sitronsaft. Ha riktig mengde drue saft, sitronsaft og sukker i en gryte.Varm opp forsiktig mens du rører til det når kokepunktet og all sukkeret har smeltet. Ha opp i pektin og la det koke videre 3- 5- minutter. Bruk asjetten i frysen til å teste om geleet er stivt nok før du heller det over på varme steriliserte glass. Legg lokk på med det samme og husk å merke glassene med innhold….
Så er det bare å glede seg til peanutbutter and jelly sandwich…..
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »