En ordentlig sjokoladekake

Bare for å få sagt det med en gang – dette er ikke en kake for pyser. En skikkelig sjokoladekake med glasur både inni og utpå. Lag denne når du vet at det blir mange på kaken.
For en kakeform med diameter på 22 cm (du må ha to kakeform i samme størrelse) trenger du
125g kokesjokolade
375ml melk (lett eller hel)
en sterk espresso
300g hvetemel
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
175g smør (rom temperert)
425g sukker
3 store egg
1 ts vanilje essens
For glasuren trenger du
125g smør
175g kokesjokolade
175g brun sukker
2 ss lys sirup
125ml espresso
300g melis
1.5 ts vanilje essens
1 ts sitronsfat
125g valnøtter
og en klatt eller to ekstra smør
ovn temp. 180C
Smør 2 stykk kakeformer (diam 22cm) og ha bakepapir i bunn.
Smelt sjokoladen i halvparten av melken på svak varme. Rør til det er glatt. Avkjøl. Ha espressoen opp i resten av melken. Bland mel, bakepulver og natron sammen.
Rør smøret til det er lett og lyst (gjerne i kjøkkenmaskin). Ha opp i sukker, litt etter litt, til det er godt blandet. Ha opp i egg, en av gangen, og bland godt. Ha opp i sjokoladeblandingen og vanilje essensen.
Bland i litt av mel blandingen. Så bland i litt av kaffe-melken. Fortsett til alt er blandet sammen. Del deigen mellom de to kakeformene og bak til ferdig, ca, 35min. La de avkjøle helt.

Når kakene er helt avkjølte, kan du gjerne rette litt på de hvis de har bakt seg litt skjeve (på bilde ser du at kakene mine sank lit sammen i midten, jeg har derfor skjært av noe høyde ytterest). Ha første kake på et kakefat eller det du har tenkt å servere kaken på. Lag fire strimler med bakepapir og ha under kaken. Disse kan du lett dra vekk etter at du har hatt glasur på kaken. De beskytter kakefatet ditt for glasur (se bilde).
Lag glasuren: Ha smør, sjokolade, brun sukker, lys sirup og espresso i en gryte. La det hele koke opp langsomt og la det småkoke en 3 minutters tid. Rør av og til. Ta gryten av varmen og pisk inn melis litt om litt. Rør i vanilje essensen og sitronsaften. Ha et par klatter smør opp i og pisk til glasuren er glatt. Rør i valnøttene. Ha gryten opp i kaldt vann (gjerne med isbiter) og rør til glasuren har tykknet (men fortsatt varm).
Smør glasur på første kake. Legg gjerne glasur også på siden. Det er rikelig med glasur, så ikke vær for knegen med glasur i midten. Sett neste kake forsiktig opp på og fortsett å legge på glasur. Hvis glasuren blir for tykk kan du varme den forsiktig opp. La glasuren stivne før du tar vekk strimlene av bakepapir.
Kaken kan gjerne bakes og settes sammen en dag i forkant. Kos deg!

 

Kommentarer

 • Reply Sonny 26. juli 2014

  Hei. Hvor mye er en espresso? Kan man bruke pulver-kaffe i stedet for espresso? Har ikke kaffemaskin

  • Reply Ina Johnsen 26. juli 2014

   Hei Sonny
   En espresso er ca. 50 ml. Lag gjerne en sterk kaffe på 50 ml med pulverkaffe som erstatning. Lykke til!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »