17. mai

Jeg ble bedt om å ta med dessert på en 17.mai for noen år siden og hadde egentlig tanker om å lage en sukkerbunn, smøre på med vaniljekrem og dekorere med blåbær og bringebær lagt i et mønster slik at hele kaken skulle se ut som det norske flagget………he,he, ja, det ble med tanken når det kom til stykket.
Istedet ble det en stor marengs bunn, fyllt med lett pisket krem og toppet med jordbær. Det var stor suksees og jeg angret ikke at jeg ikke hadde laget flagg kaken – kanskje en annen gang…
Kaken er superenkel – marengsbunnen lager man dagen før, så tar du med bær (jordbær, bringebær, blåbær, osv eller en blanding) og fløte hvis du skal avsteds og feire. En fargerik kake med en liten forsmak på sommeren…..god 17.mai!
For en marengs kake for 10-12 personer trenger du
8 eggehviter (store egg)
en klype salt
500g sukker
1 ss potetmel
2 ts eddik (klar)
0.5 l kremfløte
bær
evt. melis for pynt
Sett ovnen på 180grader.
Tegn en stor sirkel ( ca. 25cm diam.) på et stykke bakepapir og legg på en bakeplate.
Pisk eggehviter og salt sammen til massen er noenlunde fast og silkete. Bruk gjerne kjøkkenmaskin til dette. Mens kjøkkenmaskinen går har du opp i sukker litt om litt – gjerne en ss om gangen. Marengsmassen bør til slutt være stiv og blankt. Strø over potetmelen og eddiken og brett dette inn i massen med en stor skje eller sleiv. Ha marengsmassen over på bakepapiret og spre det lett utover slik at du får en pen sirkel (prøv å holde deg innenfor sirkelen du har tegnet).
Ha marengsen i ovnen og sett ned varmen til 150grader. Bak i ca. 1.5 timer. Skru så av ovnen og la marengsen stå i ovnen til den er helt avkjølt ( jeg lar den gjerne stå natten over når jeg baker om kvelden).
Marengs kan oppbevares tørt i en kakeboks hvis du ikke skal bruke den med det samme. Like før servering setter du sammen kaken. Pisk kremfløte med litt sukker (husk at marengs er veldig søt) til den er tykk men fortsatt myk (den skal ikke stivpiskes). Fordel krem pent på marengsen og legg bær på toppen. Sikt over litt melis.

Kommentarer

  • Reply Anonymous 2. mars 2011

    Lignende Pavlova lagde jeg sist 17.mai. Da blandet jeg pisket krem med romkrem for å få litt mer smak, og pyntet toppen med det norske flagget ved hjelp av blåbær og jordbær. Så veldig delikat ut og ALT ble spist opp!:)Det er også veldig godt med bringebær, pasjonsfrukt og kiwi på toppen, da det gir en perfekt syrlig smak til den søte kremen og marengsen:) Mmmmm må snart lage Pavlova igjen!;)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »