Eltefritt brød – fantastisk godt og fantastisk enkelt


Å bake brød er en utfordring, men med denne oppskriften, det eneste du må gjøre er å passe på å begynne 18 timer før du har tenkt å bake brødet. Brødet lager seg nesten av seg selv. Det eneste du må gjøre med dette brødet er å blande mel, salt, gjær og vann lett, og la det stå. Og så må du selvfølgelig bake det…men, enklere blir det ikke – prøv da vel! Oppskriften er hentet fra The New York Times – takk for tipset søster – og utviklet av Jim Lahey fra The Sullivan Street Bakery. Lurer du på noe så er det bare å titte på filmen nederst…

For et brød trenger du

 • 500g hvetemel
 • 1/4 ts tørrgjær
 • 1 1/4 ts salt
 • 400ml vann

 

Ha alt det tørre i en bolle og rør lett slik at det blandes.

Ha opp i vannet og rør til det er blandet, enten med stor skje eller hendene. Som du ser på bildet, så er ikke deigen godt blandet – sånn skal det være… Sett på lokk eller dekk med plastikk og la det stå i rom temperatur 12 – 18timer (ja, deigen må lages dagen før).

Deigen er ferdig når den har hevet seg noe og overflaten er boblete.

Hell deigen over på et godt melet benk – deigen er klissete og myk, så ikke vær gjerrig med melet.

Brett deigen sammen en gang.

Snu det 90 grader og brett igjen. Ha mel på et kjøkkenhåndkle (bomull ikke frotte).

Løft deigen over på kjøkkenhåndklet, brett siden ned. Dekk deigen med kjøkkenhåndklet og la det stå og heve igjen i rom temperatur ca. 2 timer. Etter 1.5 time setter du ovnen på 250 grader og setter inn formen. Dette kan være en jerngryte som tåler varme (også lokket), eller en keramisk form, eller en pyrex form. Du må ha lokk!

Når deigen er ferdig hevet, ta ut formen fra ovnen. Løft deigen i kjøkkenhåndklet og ha det oppi formen – denne gangen kommer brett siden opp. Det kommer til å se litt rotete ut, og i mitt tilfelle klisset deigen seg noe til kjøkkenhåndklet (neste gang bruker jeg enda mer mel). Men det gjør ingenting. Rist formen litt hvis du synes deigen har landet noe ujevnt. Sett på lokk og sett formen i ovnen igjen for 30 minutter. Etter 30 minutter tar du av lokket, setter temperaturen ned til 200 grader og baker videre uten lokk ca.15 minutter til brødet får en fin gylden farge.

Ta formen ut av ovnen og la brødet avkjøles på en rist.

Brødet egner seg veldig godt som tilbehør til et måltid, eller salat, eller bruschetta, eller med gode oster og rødvin….uendelige muligheter her! Håper dere lager masse hjemmebakt brød i sommer – jeg lover at du vil imponere! Se her for filmen jeg har laget for å demonstrere teknikken.

Kommentarer

 • Reply Suzannr 10. mai 2015

  Kan deigen etterheve lenger enn to timer? Tenker noe sånt som 3,5 – 4 timer..? 🙂 og bør jeg da ha kortere tid på forhevingen?
  Håper på svar! Tenker å bake til 17.mai lunch, men er litt problematisk med tid..

  • Reply Ina Johnsen 10. mai 2015

   Hei Suzannr
   Sett den et sted som er noe kjøligere om du vil etterheve i 3.5 – 4 timer og la den komme til romtemperatur før du setter den i ovnen 🙂
   Lykke til!

 • Reply Alexandra 6. mars 2015

  Fantastic result with such an easy recipe! It is our family favorite bread. Makes a good base for tomato and basil bruschetta with mozzarella.

  • Reply Ina Johnsen 6. mars 2015

   Yum Alexandra!

   • Reply Anette 10. april 2020

    Hei Ina! Jeg har forsøkt å lage å lage eltefritt basisbrød fra boka di et par ganger nå. Problemet jeg har er at deigen blir for våt! Er helt umulig å brette, flyter utover og henger seg fast på bakepapiret. Har begge gangene måttet skrape så mye som mulig av deigen fra papiret og opp i bollen igjen for å tilsette mer mel og la den etterheve der. Regner med at resultatet derfor ikke blir så luftig som det kan bli. Hva gjør jeg feil? Må jeg øke melmengden fra start?

    • Reply Mat På Bordet 17. april 2020

     Hei Anette
     Basisdeigen er ganske våt, så du gjør ikke noe feil 🙂
     Hell gjerne litt mel over deigen mens den er i bollen og brett den der et par ganger der før du heller den over på benken.
     Pass på at du har nok mel på benken slik at den ikke setter seg fast.
     Form den og etterhev den.
     Hvis den eser for mye ut under heving, kan du gjerne brette den (forsiktig) et par ganger til mens den hever.
     Lykke til!
     ina
     ps. du kan alltids bli med i Facebook gruppen eltefri bakst 🙂

 • Reply Roger 4. november 2014

  Heisann,

  knallgodt brød, men har ett spm. Jeg har en noe større gryte(26cm) og får ikke skikkelig høyde på brødet, så tenkte å lage en litt større deig for å teste, ca. 750g mel, ca. 3-4/8 gjær og ca. 2,5 ss salt og ca. 6dl vann.. spm er.. hvor lang steketid? 45 min m/lokk og 15 uten? mindre? mer? PS!jeg har ikke peiling på baking, så tips taes imot med stor takk! 😀

  • Reply Ina Johnsen 5. november 2014

   Hei Roger
   Det høres ganska riktig ut. Hold øye med brødet de siste 15 minuttene slik at den ikke blir for brun. Lykke til!

 • Reply Maichen 15. september 2014

  Hei,
  jeg lurer på om de som har brukt leirgryte har bløtlagt den i vann ei stund før de varmer den i ovnen? Har ikke brukt den så mye enda 🙂

 • Reply Æltefrit brød (no knead bread) » Videoguiden 2. september 2014

  […] finder du også på forfatteren blog. Hun har efterhånden over 50 varianter af no knead-brød på bloggen – fx med chili, med groft […]

 • Reply Aud Holmen 30. august 2014

  Milde himmel…… For et brød!!!!!!! For en blogg!!!!!! Gleder meg til å utforske andre oppskrifter også 🙂 brukte forresten ildfast glassform med lokk, gikk kjempebra det

  • Reply Ina Johnsen 31. august 2014

   Hei Aud
   🙂
   Så gøy at du fant frem til Mat på Bordet – håper du finner mye godt som du får lyst til å prøve!

 • Reply Astrid Johanne 15. august 2014

  Hei. For et brød!! Og ungene elsker det. Jeg lurer på en liten ting, hvorfor skal man forvarme gryten før man steker brødet?

  • Reply Ina Johnsen 22. august 2014

   Hei Astrid Johanne
   Når du heller deigen over i en glovarm gryte får deigen en eksplosiv start på baksten som bidrar til den fine strukturen.

 • Reply Mona H 29. juli 2014

  Hei… Lenge siden jeg har vært innom bloggen din nå, skulle bake no knead bread og ser at du har endret steketemp og lengde. Har du funnet ut at det er bedre? I boka di og i dine første blogg innlegg var det 250 grader i 30 min med lokk, så av med lokket og ned til 200 grader i 15 minutter..nå er det 230 grader hele tiden ser det ut for. Og 30 min med lokk og 15 til 30 uten lokk……..
  Håper du kan gi meg forklaring på dette Ina
  Hilsen Mona

  • Reply Ina Johnsen 29. juli 2014

   Hei Mona
   Nå har jeg tatt en titt på et titalls no knead oppskrifter og ser at jeg har skrevet 250C på alle – og det skal det være. Det stemmer at brødet skal stekes 30 min med lokk på 250C og 15 minutter uten lokk på 200C (her står det i noen av de første oppskriftene 220C men jeg synes ofte at brødet fikk litt for mye farge og regulerte det derfor ned til 200C). Så jeg å bare anta at det er en tastefeil i denne oppskriften, og retter den opp med det samme jeg er ferdig med å skrive denne kommentaren 🙂
   Hilsen
   ina

 • Reply Ellen 14. mai 2014

  😀

 • Reply Ellen 26. mars 2014

  Hei! Dette er genialt 🙂 Bruker du kun varmluft når du steker brødene? Følte kanskje at jeg måtte ha litt lenger steketid enn det som stod i oppskriften.
  Vet du om det går an å bruke Tupperware sin ultra pro gryte til å steke brødet i?

  • Reply Ina Johnsen 26. mars 2014

   Hei Ellen!
   Ja jeg bruker varmluft. Men steketider kan variere så bare legg på steketiden om du synes det er nødvendig.
   Jeg har ikke tupperware selv men mener å huske at en leser hadde lagt igjen kommentar om at ultra proen også kunne brukes til å steke brødet i.

 • Reply Anonymous 28. september 2013

  Dersom man har gryter fra Scan Pan, type IQ serien, så kan de fint brukes til disse oppskriftene like så godt som en jerngryte.

 • Reply Mat på Bordet 1. september 2013

  Takk for tipset Truls, spørs om ikke det blir hasselnøttbrød her også snart 🙂

 • Reply Truls Buttingsrud 1. september 2013

  Takk for inspirasjon og flott blogg. Brødoppskriften var lett å følge, og det ble utrolig godt. En favoritt er født i husstanden. Jeg hadde i et par håndfuller med hele/grovhakkede hasselnøtter. Det er noe jeg kan anbefale, satte nydelig smak.

 • Reply Mat på Bordet 2. desember 2012

  Så bra! Jeg har faktisk også laget brødet i en vanlig stålgryte, funket bra det også :))

 • Reply Mina 30. november 2012

  Prøvde å lage dette i en helt vanlig kaserolle idag, uten plastik vel og merke. Fungerte flotters det også 🙂

 • Reply Anonymous 27. mai 2012

  Har laget brødet og det var bare fantastisk! Mannen min sa det samme, -verdens beste:). Spiste det nystekt med kun smør på, og det var aldeles en nytelse!

  Nå har jeg nettopp fått beskjed om at jeg har fått cøliaki så nå må jeg prøve meg på glutenfritt, -håper det det blir like vellykket.

  Stekte brødet i en ildfast glassform. Glemte å varme forma på forhånd,men det så veldig bra ut alikevel.

 • Reply Mat på Bordet 14. mai 2012

  Hei Marius! Du har nok ikke gjort noe feil – det er bare gjæren som fermenterer. Jeg har selv ikke opplevd at det lukter etanol/alkohol av brøddeigen selv om det har stått i 18 timer. Foreslår at du minsker hevetiden eller lar den heve en noen kjøligere sted neste gang.

 • Reply Anonymous 13. mai 2012

  Hei
  Takk for en spennende oppskrift 🙂
  Jeg lagde brødet i går, men etter å ha hevet i 18 timer i romtemperatur luktet deigen, nesten som av etanol.
  Brettet den som på videoen din på youtube, og etter å ha hevet i 2 timer til luktet den mindre.
  Når brødet var ferdig stekt og avkjølt luktet det fortsatt når vi åpnet det, men etter omtrent en time var lukten borte.
  Har du noen forslag til hva jeg har gjort feil?

  Marius

 • Reply Mat på Bordet 11. februar 2012

  Hei Vera! Min gryte har en diameter på 24cm 🙂

 • Reply vera 10. februar 2012

  Jeg lurer på hvor stor må formen være? Jeg vil gjerne kjøpe en gryte som er stor nok til å bake brød i. Skal prøve oppskriften i dag (i vanlig firkantet brødform). Takk!

 • Reply Mat på Bordet 26. januar 2012

  Ja, det kan du!

 • Reply Anonymous 25. januar 2012

  Kan jeg bruke en ildfastform i glass i stede for jerngryte?

 • Reply Mat på Bordet 15. desember 2011

  Herlig!

 • Reply Per Arne 14. desember 2011

  Hei

  Bakte brødet i dag, med litt rosmarin og oregano
  Nydelig!

 • Reply Mat på Bordet 14. november 2011

  Oi,oi, nå har jeg vært bortreist – håper du fant ut av det!
  Du kan bruke andre former så lenge de er ildfast og har lokk. Pyrex form eller en leirgryte kan brukes for eksempel.

 • Reply Anonymous 11. november 2011

  Hei! Har nettopp laget deigen og satt den for heving, men har ett problem. Jeg har ikke sånn gryte slik du har? Kan man bruke noe annet?? Håper du svarer innen 18 timer:-)

 • Reply ina 9. april 2011

  Ja, det går sikkert greit med iskaldt vann, men du kan gjerne bruke «normal» temperatur på vannet neste gang.
  Hvis deigen din var klissete når du rørte det sammen så bør du nok regne med å «brette inn» ekstra godt med mel. Hell rikelig med mel på benken/bakepapiret og brett det flere ganger før du setter det til neste heving.
  Ikke være bekymret – ekstra vår deig gir ekstra god brød!

 • Reply Johannes 8. april 2011

  Jeg brukte iskaldt vann.. håper det også går greit? Står til heving nå. Det ble også ganske klissete, har ikke vekt, så måtte kutte en pakke i to. Vi får se i morgen. Takk for tips!
  Skal prøve flere av de andre oppskriftene dine senere.

 • Reply ina 11. mars 2011

  Hei Christiane!
  Ja, det stemmer, jeg bruker en LeCreuset gryte og min har håndatk av støpejern. Jeg har ikke noe erfaring med knotten i plast dessverre. Men jeg lurer på om det er mulig å bytte ut plast knotten med en i støpejern…du kan jo høre i butikken 😀

 • Reply Christiane MB 10. mars 2011

  For et fantastisk brød! Gleder meg til å prøve. Ser ut som du bruker en Le Creuset gryte – stemmer det ? Jeg har en slik selv, og lurer på om jeg kan bruke lokket som følger med. Det har jo en knott på toppen av et slags gummimateriale, og i bruksanvisningen står det at knotten maks tåler 200 grader. Har du noen erfaringer med dette ?

 • Reply ina 6. mars 2011

  Så hyggelig!
  Håper det blir den første av mange!!

 • Reply Anonymous 6. mars 2011

  Da var det første brødet laget, det ble virkelig bra!! Tusen takk for oppskrift.

 • Reply ina 18. februar 2011

  Halleluja!

 • Reply wine-fueled narcissism 18. februar 2011

  Jeg er frelst! 😀

 • Reply wine-fueled narcissism 18. februar 2011

  Jeg er frelst! 😀

 • Reply ina 15. februar 2011

  Ja, du har rett, veldig vanskelig å gjøre feil med denne oppskriften og variantene er uendelige….
  Keep on baking!

 • Reply Heidi 15. februar 2011

  Brødoppskriften er kjempefin. Har bakt flere ganger nå, og brukt både jerngryte og ildfast porselensform. Bruker melmengdene som utgangspunkt, og varierer med melet. Mest hvetemel, litt kli og ca 70-100 gr. fin sammalt hvete, pluss et godt dryss solsikkekjerner smaker fantastisk.
  Mine to første deiger ble våte, og umulig å brette ordentlig. Måtte helle deigen i gryta, med konsistens som tykk havregrøt. Men resultatet allikevel et luftig og lett brød, med sprø skorpe. Tydeligvis vanskelig å mislykkes her!

 • Reply ina 6. februar 2011

  Hei Mona!
  Ja, det hørtes litt frustrerende ut! Deigen skal ikke være så bløt at den renner utover. Jeg foreslår at du tilsetter mer mel 50g. Og ja det kan hende at det har en sammenheng med type mel du bruker.. eller er det vedlig fuktig der du bor ?:D

 • Reply Anonymous 6. februar 2011

  Hei igjen Ina:)
  Det veldig grove brødet som jeg bakte var ikke akkurat suksess:(
  Da jeg skulle brette, så var det bare en flat masse som fløt utover..Det endte med at jeg helte den grove deigen i en vanlig brødform og satt på folie. Stekte den ellers på samme måte. Det så ut til være ganske rått eller bløtt i midten, så jeg pakka det inn i håndkle til dagen etter. Hadde det til frokost idag, og det var egentlig ikke så værst. Men jeg har lært at akkurat dette brødet må nok være mest hvetemel i..Og at man heller kan tilsette eks. hvete el. havrekli.. Jeg laget også ett brød med orginaloppskriften og det samme skjedde..Deigen bare rant utover. Ferdig resultat var ganske seigt og ikke sprøtt. Melet jeg brukte var fra Kvelde Mølle og skulle være kvalitetsmel, mer finmalt enn annet mel. Kanskje det var for fint? Vel vel, i kveld har jeg satt nok en deig med rug og havrekli.. Gleder meg til i morra for å se hvordan det går..Skal kjøpe mer Regal Mel
  Hilsen Mona

 • Reply ina 4. februar 2011

  Hei Mona!
  Det høres ut som om det blir et veldig godt brød!
  Min erfaring er at det er vanskelig å gjøre feil med denne oppskriften. Det høres ut som om deigen din kanskje er litt våt, men brødet blir nok godt for det. Neste gang kan du bare reglere mengdene litt alt ettersom hvordan resultatet blir.

 • Reply Anonymous 3. februar 2011

  Hei Ine:)
  Idag har jeg satt en ny type deig.. Jeg liker veldig godt grovt brød, og hadde i 250 gr. samm. hvete fin, 100 gr. samm. hvete grov, 50 gr. havrekli, 50 gr sesamfrø og 50 gr. solsikkefrø, 1/2 ts gjær og 1 1/2 ts salt samt 5 dl. vann..Jeg har også lurt på hvorfor det ikke er olje i deigen, og hadde i 1 ss rapsolje. Deigen ble ganske løs i forhold til de andre jeg har laget. Men jeg strødde på 3 ts grovt samm. hvete på toppen. Nå skal den stå til i morra og så får vi se hva resultatet blir. Jeg skal si fra til deg:)

  Hilsen Mona

 • Reply ina 31. januar 2011

  Hei Therese!

  Så gøy!
  Skal straks over på din blogg og se på resultatet. Og tusen takk for at du linker 🙂

 • Reply SMATT 31. januar 2011

  Brødet ble helt fantastisk Ina, middagens høydepunkt! he he
  Jeg brukte en halv ts med gjær for å få litt mer høyde på det – og for ett brød det ble… ♥
  Ligger i siste blogginnlegget mitt, linket alt til deg 😉
  Klem Therese

 • Reply ina 28. januar 2011

  Hei Therese!

  det var fin gryte det!!
  Tilbehøret til brødet ditt høres kjempegodt ut!!!
  Snart god helg til deg også!

 • Reply Therese 27. januar 2011

  Jeg har kjøpt gryte på IKEA http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/70131724 og gleder meg til å teste ut brødet ditt i helga. Skal servere det med pisket hvitløkssmør, aioli og chilimarinerte grill scampi 😉
  Snart god helg! :o) klem

 • Reply ina 18. januar 2011

  Hei!
  Ja, jeg bruker 4 dl. vann. Har du sett filmen som jeg lagde? se her http://matpaabordet.blogspot.com/2011/01/no-knead-bread-bak-brd-i-helgen.html
  Der ser du at deigen min har est ut ganske mye under siste heving også – har din est ut mer enn det?
  Hvis ja, prøv å brett den flere ganger etter 1.heving – du vil merke at deigen blir faster jo mer du bretter den. Bruk gjerne litt ekstra mel når du gjør dette – men ikke for mye :))

 • Reply Anonymous 18. januar 2011

  Hei Ina
  Har nå bakt brødet 2 ganger og det blir veldig godt. Det eneste er at min deig er mye bløtere enn din. Etter at jeg har «prøvd» å brette deigen sammen og den har hevet i 2 timer så har den flatet veldig ut. Ikke så lett å få den opp i gryta, men det gikk på et vis. Bruker du 4dl vann?

 • Reply ina 13. januar 2011

  Hei Mona!

  Det spiller i grunnen ingen rolle – jeg bruker «vanlig» temperatur, altså ca. 37C

 • Reply Mona78 13. januar 2011

  Skal vannet være kaldt eller vanlig 37 grader? Må ha noe inn med teskje:)
  Gleder meg:))))

 • Reply ina 13. januar 2011

  Hei Mona!

  Ja, jeg lurte også på om jeg skulle forsøke med på en glutenfri versjon… Ingen allergikere her i huset, men barn i nærmeste omgangskrets. Greit å ha et alternativ til de også 🙂

  Lykke til!

 • Reply Mona78 13. januar 2011

  Nå har jeg klikket meg hit fra Trines mektige matblogg, dette brødet ser herlig ut. Men skal prøve meg på en glutenfri verson av dette innen kort tid. Men kan vel være greit å ha laget det en gang først som det skal være. Skriver om det i bloggen min når jeg har prøvd. (http://monakristinbloggen.blogspot.com/)
  Jeg skal referere til siden din.

  Gleder meg:) -men først må jeg ha noe med lokk..

 • Reply ina 3. januar 2011

  Jeg har en 24cm rund støpejern gryte, se oversikt her http://www.lecreuset.no/Sortimentet/Stopejern/Gryter/

  Størrelsen fungerer greit for meg – god størrelse for en familie på 4.

  Vet ikke hvor du bor, men le creuset har en outlet på Vestby, se http://www.lecreuset.no/Stockists/Le-Creuset-Outlet-Vestby/

  Happy shopping!

 • Reply Anonymous 2. januar 2011

  Med noen julegaver som kan byttes og godt med kontanter i lomma skal jeg nå ut og skaffe meg en skikkelig, emaljert jerngryte. Går nok for Le Creuset, som er både trygt og pent.

  Slike brød er det kanskje viktigste tiltenkte bruksområdet. Spørsmålet melder seg imidlertid, hvilken størrelse bør jeg kjøpe? Hvor stor er den du har brukt, i liter og/eller diameter?

 • Reply ina 2. januar 2011

  Bra Siri!!!
  Det er så gøy å høre at andre prøver oppskriften og blir like fornøyde!!!
  ina

 • Reply Siri 1. januar 2011

  Dette brødet ble supergodt! Så luftig, sprø skorpe og god smak. Dette skal bakes til flere helger 🙂

 • Reply ina 28. desember 2010

  Hei Benjamin!

  Hvilken som helst jern eller leir gryte er bra. Egentlig hva som helst så lenge det er ovnsfast og har lokk. En pyrex (glass) form med lokk er også greit, men du vil alltid risikere at den an sprekke under bakingen… Jeg har ikke forsøkt med en vanlig gryte enda – har hatt lesere som har brukt Römertopf – det funker også bra.
  Lykke til!

 • Reply Benjamin 28. desember 2010

  Må man bruke den gryten du har der eller kan man bruke vilken som helst gryte?

 • Reply ina 18. desember 2010

  Hei Ellida!
  Takk for tips! Jeg har imellomtiden laget brødet med kruskakli etter tips fra leser – det ble kjempegodt!
  Skal forsøke med sur- og rugdeig også! Ja, og speltmel….:)

 • Reply Ellida 17. desember 2010

  Teknikken egner seg faktisk veldig bra til baking med surdeig, og da særlig rugbrød som det jo ellers er vanskelig å få luftig. Speltmel er også kjempegodt i denne oppskriften:)

 • Reply ina 20. november 2010

  @Anders – ja, ikke sant!! Du har nok rett i at du hadde for lite mel på deigen hvis den klistret seg til gryta – du trenger ikke smøre den! 🙂

 • Reply Anders 20. november 2010

  Super oppskrift! Trenger du smøre gryta? Mitt brød satt litt fast, men tror det var fordi jeg hadde for lite mel rundt deigen…

 • Reply ina 30. oktober 2010

  Spennende! Si fra hvordan brødet blir!

 • Reply Maria 29. oktober 2010

  Nå er deigen satt med 70 g kruskakli og resten hvetemel 🙂 Blir spennende å se hvordan det går når det bakes i morgen 🙂 Ha en fin kveld!

 • Reply ina 27. oktober 2010

  Takk for tips vedr. hvetekli – det skal jeg jammen prøve!

 • Reply Anonymous 27. oktober 2010

  Dette så deilig ut:) Dersom en vil ha det litt grovt, kan man tilsette hvetekli. Dette inneholder hele 50% kostfiber, derfor trenger man kun ca 50-70 gram til denne oppskriften for at den skal bli som et «vanlig» grovbrød. Da blir ikke deigen så tung:)

 • Reply ina 24. oktober 2010

  Ja, det er en superoppskrift! Har ikke selv forsøkt med grovere mel, men har fått tilbakemelding fra flere at det ikke blir helt det samme. Det skader vel ikke å spise loff i ny og ne :))

 • Reply Maria 23. oktober 2010

  Dette brødet er helt genialt! Jeg har prøvd å blande inn en del grovt i deigen, men erfaringen min er at det fungerer bedre jo lysere brødet er.

  Jeg sier meg enig med Bella her, det er vanskelig å gå tilbake til vanlig grovbrød 🙂

  Jeg har ikke jerngryte, men har brukt leirgryte med lokk.

  • Reply Hanne 21. april 2018

   Jeg pleier erstatte 150 gram siktet hvetemel med sammalt hvete fin, og det fungerer utmerket. Blir like luftig og høyt, bare litt grovere. Jeg tilsetter 0,5 dl vann ekstra, for det sammalte melet gjør deigen tørrere.

 • Reply ina 20. oktober 2010

  Hmmm, hva med å bruke en bakeplate og sette opp på? Eller kanskje du har en paiform som kunne passe over – den kunne du vekte ned med noe tungt… Bare pass på at det du setter på toppen er ovnsfast! 🙂

 • Reply swimzy 19. oktober 2010

  Åhh dette brødet ser såå godt ut!! JEg har jerngryte, men ikke lokk….har du noe forslag til lokk jeg kan bruke da?

 • Reply Et lite land 27. august 2010

  Tusen takk for oppskrift! Dette ble så vellykket at jeg måtte skrive om brødet på min egen blogg.

  http://etliteland.blogspot.com/2010/08/hvorfor-har-ingen-fortalt-meg-om-dette.html

  Tror dette kommer til å bli et fast innslag her i huset, det krever jo mye mindre jobb enn brød som må eltes. Og så ble det luftig og fint.

  Jeg liker oppskriftene dine, vurderer å prøve meg på din tarte aux myrtilles før blåbærsesongen er over.

  God helg!

 • Reply ina 24. mai 2010

  enig – her i huset er det kjempe populært – skal bake masse i sommer for å ha som bilag til salater eller som forrett med pistou rouge elller som bruschetta…takk igjen for tipset – og jeg tar gjerne imot flere:)

 • Reply Bella 23. mai 2010

  har bakt to ganger på hytta allerede denne helgen, og jeg tror det blir vanskelig å gå tilbake til grovtbrød etter dette

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »