Sjokoladeis

Det er offisiellt istid!! Hent frem ismaskinen dere og sett i gang. Jada, du kan kjøpe Hennig Olsen eller Häagen-Dazs eller Møvenpick, men ingen is, og jeg gjentar, ingen is, er så god som hjemmelaget!!
Vaniljeis oppskrift finner du her http://matpaabordet.blogspot.com/2009/04/vaniljeis.html og oppskrift på jordbær og blåbær is her http://matpaabordet.blogspot.com/2009/08/jordbr-og-blabr-is.html
Nå er det på tide med sjokoladeis…
Du trenger
200g kokesjokolade
(+ 100g kokesjokolade hvis du har lyst på sjokobiter i isen)
7.5dl kremfløte
2.5dl lett melk
350g sukker
10 eggeplommer fra store egg
en klype salt

Smelt sjokoladen i en skål over vannbad.
Ha melken og fløten i en gryte og ha det over middelsvarm varme til det er varmt. Sett ned varmen noe og hell sjokoladen i melk/krem blandingen. Rør og varm det til like før kokepunktet.

Tips: ha eggehvitene i en pose og frys de. Du kan ta de frem for å lage marengs for eksempel på et senere tidspunkt. Jeg har lagt 5 eggehviter i 2 poser.

Pisk eggeplommene og sukker sammen til det har tykknet noe.
Hell så sjokoladeblandingen sakte opp i egg blandingen mens maskinen er i gang.
Bruk en sil og hell blandingen i en ren gryte. Skyll silen så den er ren og ha en bolle klar, gjerne satt i en isbad. Ha mellomsterk varme på under sjokoladeblandingen. Rør hele tiden til blandingen tykkner.
Hell blandingen gjennom en sil og inn i den rene bollen. Ha i salt og rør om.
Legg bollen i en isbad til blandingen er avkjølt. Legg på plast eller lokk og sett blandingen i kjøleskapet til det er gjennomkjølt – gjerne natten over. Så er det bare å sette på ismaskinen og hell blandingen opp i. Like før den er ferdig kan du ha opp i 100g hakket kokesjokolade hvis du vil ha «chocolate chocolate chip» iskrem (anbefales:)). Ha iskremen i frysen til den er stivnet. Server!
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »