Sprø pita chips med karamelisert løk dip

Kom deg vekk fra friterte chips og prøv pita brød stekt i ovnen (med noe olje) og en deilig dip – og da mener jeg ikke pose dip som du blander med rømme for å lage en ekkel masse som har så altfor mye salt i seg – nei, lag din egen dip sier jeg – så mye bedre!!!
Her får du oppskrift på pita chips, smaksatt med hvitløk og koriander og en dip laget med karamelisert løk og garam masala. Har du ikke garam masala (godt å ha i skapet) så kan du sløyfe det og ha en ren karamelisert lør dip.
For pita chipsen trenger du
6 – 8 pita brød
2 hvitløksfedd
en håndfull koriander (med stilker)
50 ml god oliven olje
Til dipen trenger du
2 ss soyaolje
3 mellomstore løk
1 ts garam masala
1 beger crème fraiche eller rømme (gjerne lett..)
Begynn med dipen. Hakk løken og ha olje i en tykk bunnet gryte. Stek løken på relativ høy varme til den er myk, sett så ned varmen til middels varm og stek løken videre i ca. 40 minutter til den er brun og karamelisert. Rør ofte slik at det ikke brenner.
Mens løken steker, begynner du på pita chipsen. Ha oljen i en liten gryte, skrell og knus hvitløksfeddene og ha de opp i oljen. Varm oljen til det begynner å boble lett rundt hvitløken. Ha koriander stilkene ( ta vare på bladene, du skal bruke de senere) opp i oljen. Ta oljen av varmen og la det trekke en 10 minutters tid.
Sett ovnen på 180grader. Skjær pita brødet i små trekanter, dvs skjær først tverrs over slik at du får to halvdeler, så deler du disse igjen til du har passe store stykker. Ha pita brødet opp i en bakeform eller plate. Sil oljen og kast stilkene og hvitløken. Ha oljen over pita brødet og bland slik at det blir jevnt fordelt. Sett i ovnen og stek til de er gyllenbrune. Grov hakk koriander bladene, strø de over pita brødet og stek videre et par minutter.

Ta de ut og la de avkjøle, gjerne på kjøkkenpapir. Pita brød chipsen kan oppbevares i en luft tett boks noen dager.
Tilbake til dipen. Når løken har en fin brun farge tilsetter du garam masala og lar det surre noen minutter til. Ta løken av varmen, hell det gjerne over på en tallerken og la det avkjøle. Når det er rom temperatur, blander du løken med en beger crème fraiche eller rømme. Smak til med salt og pepper. Dipen er ferdig og kan oppbevares i kjøleskapet en dag eller to. Eller server med det samme….

Kommentarer

 • Reply ina 20. oktober 2010

  Et veldiggodt alternativ til chips faktisk! Og dip´en kan du også bruke til grønnsaker hvis du skal være ekstra sunn…

 • Reply swimzy 19. oktober 2010

  Heihei:)

  Åhh dette ser skikkelig deilig ut og så mye sunnere en fett potetgull. Skal absolutt prøves som snacks til helga:)
  Takk for flott oppskrift 🙂

  mvh siv anita

 • Reply ina 21. august 2010

  Takk for at du følger med! Oppskriften er nå korrigert – du skal bruke 2 hvitløksfedd….lykke til!

 • Reply Guro 21. august 2010

  Dette skal definitivt prøves!! Men hvor mange hvitløksfedd har du brukt til pitachipsene?:)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »