Grillet kylling

Unnskyld at bildet er uklart – den ble tatt med ustødig hånd med min iphone på jentetur – og ja vi begynte tidlig og endte sent….
Jeg bare elsker å grille – kanskje jeg bør utnevnes til grilldronningen…. grillkonge plassen er jo tatt.. Men tilbake til kyllingen. Og kanskje til grill mat generellt – tre ord, marinade, marinade, marinade, og helst over natten. Og skal du grille kylling, et lite tips, klipp ut ryggraden slik at du kan legge kyllingen nogenlunde flat på grillen. Det finnes stativ som du kan sette på grillen og som du spidder kyllingen oppå, men sorry, det ser bare så grotesk ut.. Nei, klipp ut ryggraden (du kan ha den i frysen og når du samlet mange nok kan dukoke kraft), så griller du kyllingen jevnere og fortere. Og for all del, kjøp en god kylling! Jeg finner regelmessig Stange kylling på tilbud til kr 69.- kiloen, som er ingenting sammenlignet med kilopprisen av god fisk eller kjøtt. Og forskjell i smak kjennes, det lover jeg.
Men igjen, tilbake til kyllingen… lag en marinade. Jeg brukte saften av en sitron, to presset hvitløksfedd, like mye olivenolje som sitron saft og litt til, og 1 ss hakket rosmarin (fersk). Bland all marinade ingredienser. Ha kyllingen opp i en stor bolle eller pose og hell på marinaden. Gni kyllingen inn med marinaden. Sett den kjølig kvelden før du skal grille.

Sett på grillen, jeg har gass, så jeg setter den på 10 minutter før jeg skal grille. Legg kyllingen med innsiden ned på grillen på middelssterk varme. Sett på lokket. Griller varierer noe, løft på lokket av og til for å passe på at det ikke er for sterk varme. La det grille 15min. Snu kyllingen, slik at huden vender ned. Du trenger nok at par redskap til dette, men det går bra. Lukk lokket og grill videre en 15 minutters tid. Grilltid vil selvfølgelig variere med størrelse på kyllingen. Du sjekker om kyllingen er ferdig på den vanlige måten, nemlig å pirke den mellom lår og bryst (der varmen vanskligst kommer til) og ser om saften er klar. Er den rosa, må du grille mer…
Så kommer prikken over i´en….. legg kyllingen på et serveringsfat, enten hel eller som ferdig oppskårete porsjoner. Klem saften av en halv sitron over kyllingen, dryss med grov hakket italiensk perille og strø på litt chilli flak. Server med salater, brød eller poteter.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »