hummus

Hummmmmmus….. Husker ikke helt når jeg først spiste hummus – men det må ha vært i forbindelse med en falafel eller var det kanskje for ørten år siden når jeg prøvde å leve som vegeterianer (jeg klarte et halvt års tid, men kompenserte for mangel på kjøtt med sigaretter – ikke noe god løsning). Uansett, hummus ligger høyt på listen av favoritt mat. Det er godt, sunt og lett å lage – bedre kan det ikke bli. Ikke bli fristet til å kjøpe masse produsert hummus, vær så snill og lag det selv. Det tar virkelig ingen tid og kan bare ikke sammenlignes i smak.
Skal du virkelig gjøre det ordentlig kan du bruke tørre kikkerter og la de ligge i vann natten over, så koke de i ca.1 1/2 time til de er myke, men jeg bruker kikkerter på boks. Du trenger:
1 boks kikkerter
2ss tahini – en sesam purree som du kan få kjøpt i innvandrerbutikker. Får du ikke tak i det, så kan du også lage uten, men tahini´en gir en ekstra dimensjon til hummusen. (det blir som å lage risotto uten hvitvin…)
1 sitron
1 hvitløksfedd
spisskumin
salt, pepper, chillipulver, paprika
god oliven olje
Hell av kikkertene og skyll. Ha de opp i en food processor sammen med hvitløksfeddet. Ha opp i saften av en halv sitron , 2 ss tahini, 1 ts spisskumin og mindre enn 1/4 ts chillipulver . Sett maskinen i gang. Hell på litt vann hvis massen er for tykk. Smak på hummusen. Smak til med salt og evt. mer krydder eller sitron. Rør gjennom 2 ss olivenolje og hell hummusen over i en serveringsskål. Hell over litt olivenolje og strø med litt paprika. Server med grønnsaker og/eller små biter pita brød.
Det du ikke spiser med det samme kan du oppbevare i kjøleskapet. Bruk som pålegg neste dag – jeg elsker pita brød fyllt med hummus og skivede agurker eller revet gulrot….

Kommentarer

 1. Reply Anonymous 2. september 2010

  Hei!
  Den oppskriften så kjempegod ut. Jeg har en pakke med tørre kikerter. Hvor mye skal jeg bruke da? Siden det står 1 boks i oppskriften, de ligger jo i lake… På forhånd takk:)

 2. Reply ina 20. august 2010

  Så bra at det falt i smak!

 3. Reply Marte 20. august 2010

  Nå har jeg laget denne, og den ble helt fantastisk! Jeg må rett og slett lage en ny porsjon.. 😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Translate »