hummus

Hummmmmmus….. Husker ikke helt når jeg først spiste hummus – men det må ha vært i forbindelse med en falafel eller var det kanskje for ørten år siden når jeg prøvde å leve som vegeterianer (jeg klarte et halvt års tid, men kompenserte for mangel på kjøtt med sigaretter – ikke noe god løsning). Uansett, hummus ligger høyt på listen av favoritt mat. Det er godt, sunt og lett å lage – bedre kan det ikke bli. Ikke bli fristet til å kjøpe masse produsert hummus, vær så snill og lag det selv. Det tar virkelig ingen tid og kan bare ikke sammenlignes i smak.
Skal du virkelig gjøre det ordentlig kan du bruke tørre kikkerter og la de ligge i vann natten over, så koke de i ca.1 1/2 time til de er myke, men jeg bruker kikkerter på boks. Du trenger:
1 boks kikkerter
2ss tahini – en sesam purree som du kan få kjøpt i innvandrerbutikker. Får du ikke tak i det, så kan du også lage uten, men tahini´en gir en ekstra dimensjon til hummusen. (det blir som å lage risotto uten hvitvin…)
1 sitron
1 hvitløksfedd
spisskumin
salt, pepper, chillipulver, paprika
god oliven olje
Hell av kikkertene og skyll. Ha de opp i en food processor sammen med hvitløksfeddet. Ha opp i saften av en halv sitron , 2 ss tahini, 1 ts spisskumin og mindre enn 1/4 ts chillipulver . Sett maskinen i gang. Hell på litt vann hvis massen er for tykk. Smak på hummusen. Smak til med salt og evt. mer krydder eller sitron. Rør gjennom 2 ss olivenolje og hell hummusen over i en serveringsskål. Hell over litt olivenolje og strø med litt paprika. Server med grønnsaker og/eller små biter pita brød.
Det du ikke spiser med det samme kan du oppbevare i kjøleskapet. Bruk som pålegg neste dag – jeg elsker pita brød fyllt med hummus og skivede agurker eller revet gulrot….

Kommentarer

 • Reply Anonymous 2. september 2010

  Hei!
  Den oppskriften så kjempegod ut. Jeg har en pakke med tørre kikerter. Hvor mye skal jeg bruke da? Siden det står 1 boks i oppskriften, de ligger jo i lake… På forhånd takk:)

 • Reply ina 20. august 2010

  Så bra at det falt i smak!

 • Reply Marte 20. august 2010

  Nå har jeg laget denne, og den ble helt fantastisk! Jeg må rett og slett lage en ny porsjon.. 😀

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »