Couscous salat med tomater og basilikum

Sommeren er her og dermed også skoleavslutninger. Vi var blitt bedt om å ta med noe å spise og jeg var på leting etter noe jeg kunne lage raskt…tidsklemme vet du… men som også var sunt og ville appellere  både til voksne og barn. Jeg landet på denne couscous salaten – enkel og rask å lage, pen å se på og godt. Passer godt til grillmat eller som del av en buffet – les, skoleavslutning….
For avslutningen doblet jeg oppskriften. Du trenger:
400g couscous, fin eller grov
4 dl kylling kraft (eller buljong)
1 bunt vårløk
5 store tomater
1 dl god olivenolje
0.5 dl balsamico eddik
en god håndful basilikum blader
chilli flak, salt og pepper
cherrytomater til pynt
Kok opp kraften/buljongen. Ha opp i couscous. Sett på lokk og ta av varmen. La det stå en 5 minutters tid. Ta av  lokket og bruk en gaffel for å løsne det opp. Hell over i en stor fat til avkjøling.
Skjær vårløk i tynne skiver. Del tomatene i 4, ta ut det løse kjøttet/frø og skjær resten av tomaten (skall og fast tomat kjøtt) opp i terninger. Skjær basilikum blader i strimler.Bland balsamico eddik med oljen. Bland alt med den avkjølede couscousen. Smak til med chilli (dette kan sløyfes) salt og pepper.
Før servering pynter du med cherrytomater.

Kommentarer

  • Reply Anonymous 15. juni 2010

    Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »