Kokosris med krabbe

Skal du ha en kjapp middag? Da er dette noe for deg. Det forutsetter at du har kokosmelk og noe krydder i skapet ditt, og i dette tilfelle krabbe (gjerne fersk men det holder på boks). Har du ikke krabbe, eller liker du ikke krabbe kan du erstatte det med reker, eller scampi, eller kylling, eller hummer – for det har du helt sikkert liggende hjemme…. Scampi og kylling må du selvfølgelig steke eller grille før du blander det med risen. Vil du ha det spicy kan du også ha chilli opp i retten (stek det sammen med løken og hvitløken). Du kan igrunnnen også legge til forskjellige grønnsaker – bønnespirer eller kinakål for eksempel. I grunnen en rett du kan variere med innholdet av kjøleskapet ditt…
Du trenger for 4 personer
soyaolje
1 ss spisskumin
1 ss koriander (krydder)
1 stor løk
1 hvitløksfedd
1/2 ss gurkemeie
275g ris
1 boks kokosmelk
1/2 ts salt
2 bokser krabbekjøtt eller 150g fersk krabbekjøtt
1 pakke babymais, skyllet og skjært i 0.5 cm tykk skiver
3 ss koriander, hakket
Skjær løken i biter eller i strimler, helt opp til deg hva du foretrekker. Ha litt soya olje i en tykkbunnet gryte og fres løken på middelsvarme til den er myk. Ha opp i krydder (spisskumin, koriander og gurkemeie) og hvitløk som du enten presser eller hakker fint. Stek et minutt, tilsett risen (som du har skyllet). Stek et minutt til. Hell på kokosmelken. Fyll kokosmelk boksen med vann og hell dette også over risblandingen. Ha i salt og rør det hele sammen. La det koke opp, sett på lokk og la det koke videre på svak varme i 10 – 15 minutter til risen er nesten ferdigkokt. Rør risen slik at den bli luftig og ha i krabbe kjøttet (eller scampi, kylling, hummer…) Rør kjøtte gjennom risen, legg på lokket og la det stå 1-2 minutter til kjøttet er gjennomvarm. Ha over i en skål eller server rett fra gryten og strø på hakket koriander.

Kommentarer

  • Reply Ingrid ;) 21. juni 2010

    Nam…det ser veldig godt ut…:):):):)

    Jeg har følgt med på boggen din helt siden min venn sa at du hadde en så fantastisk mat blogg og denne retten syntes jeg er den beste og det får vi sjekke i dag, Det passer perfekt til meg og hvertfall nå når jeg er alene hjemme og skal ha en fest imorgen. Da skal jeg definetivt servere «Kokosris og krabbe.

    Håper at du snart skriver noe mer på bloggen:):):)

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »