Rabarbragranita

Ismaskinen ble ikke med på hytta, men hvem trenger ismaskin når man kan lage granita! I følge wikipedia er granita en halv frossen desert laget av sukker, vann og forskjellige smakstilsetninger. Ligner litt på sorbet men isen er mer grov – nesten snø krystall aktig. Forfriskende og enkelt og raskt å lage – perfekt for en varm sommer dag!

Du trenger

  • 800g rabarbra
  • 250g sukker
  • 1 liten appelsin eller sitron, saften og revet skallet
  • 1 vaniljestang

Skjær rabarbraen i ca. 5cm lange stykker og ha de i opp i en kjele sammen med sukker, saften og skallen av appelsinen og vanilje stangen som du har delt på langs. Ha opp i nok vann til akkurat underkanten av rabarbraen.

Varm opp på middels varme, rør fra tid til annen til sukkeret er oppløst. La det koke svakt til rabarbraen er myk og løser seg opp.

Ta ut vaniljestangen og skrap ut resten av frøene – ha de opp i blandingen. Hell frukten over i en sil og press så mye saft som du kan ut fra massen. Ha saften opp i en boks som du kan sette i frysen.

Frys for 6 timer min. eller natten over. Skrap opp isen med en gaffel når du skal servere. Nyt!!

Kommentarer

  • Reply ina 29. juli 2010

    Skulle gjerne ha sendt deg noe…. Liksom lasagne er populært her i huset – nå ber barna om spaghetti bolognese sånn at vi kan ha liksom lasagne dagen deretter…:)

  • Reply Evy Hanson 29. juli 2010

    Mmmm… ser deilig ut! Jeg savner rabarba, det har vi ikke her. Jeg leste an pai oppskrift forleden og skulle onske jeg kunne lage den.Leste liksom-lasagne oppskriften i dag, det blir det til middag hos oss neste uke!

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »