Rask sjokolade kake

Plutselig besøk av et bursdagsbarn betinger en rask sjokolade kake – iallfall i min bok. Så mange anledninger har man ikke til å lage kake og jeg hopper med glede på hver eneste en!
Jeg var også klar for å prøve nye sjokokaker oppskrifter og denne, må jeg innrømme, er en mer voksen kake, selv om barna slukte den på høykant. Hva skal jeg si – den er veldig «tett» uten å være for mettende og veldig sjokoladete men på en mer kakao måte enn en sjokolade måte – sorry, jeg forklarer med dårlig…du må bare prøve og se selv.
Til en kake trenger du:
165g smør, rom temperatur
150g kakao
150g hvetemel
1/2 ts bakepulver
250g sukker
3 store egg
1 ts vanilje ekstrakt (eller bruk 1 ts vaniljesukker)
125 ml rømme
til glasuren trenger du
110g kokesjokolade, grov hakket
125 ml kremfløte

Ovn temp: 180c

Smør en rund kakeform med smeltet smør. Ha opp i litt kakao og svill det rundt slik at du får et tynnt lag rundt sidene og bunnen – hell ut det som er overflødig.
Visp smør og sukker hvitt og luftig. Ha opp i et egg om gangen og visp. Ha opp i vanilje essens. I en  annen bolle, bland sammen mel, kakao og bakepulver. Ha en tredjedel av mel blandingen opp i smør blandingen og visp på sakte fart. Ha opp i halvparten av rømmen, visp igjen på sakte fart. Fortsett å tilsette melblandingen etterfulgt av rømmen til alt er godt blandet. Ha deigen opp i kakeformen og bank formen noen ganger i kjøkkenbenken for å få ut evt. luft bobler. Bak i ca. 30minutter – test med pinne, den skal være ren for deig når kaken er ferdig.
La den avkjøle ca. 10 minutter i formen. Løsne ringen rundt kaken og la den avkjøle videre opp ned på en rist (fjern også bunnen av kakeformen).
Når kaken er nogenlunde avkjølt kan du begynne med glasuren. Ha sjokoladen opp i en skål. Kok opp kremen og hell over sjokoladen. Pisk til det er jevnt. La det avkjøle til det er tykkt men fortsatt «smørbar». Hell glasuren over kaken og la glasuren renne over siden.
Server gjerne kaken med vaniljeis eller pisket krem (med noe sukker) og kanskje noen bær…
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »