Loppemarkedfunn – sylte/rullpress

Det ble snakk om pølselaging i høst en sommerkveld her på hytta. Ikke grillpølser altså, men sånne ordentlig bratwurst med mye kjøtt og god krydder som man nå langsomt kan få kjøpt i butikkene. Forhåpentligvis blir jeg invitert med når venninnen til en venninne til en venninne skal sette i gang og lage…jeg krysser fingre! Hun hadde visst fått kjøpt all nødvendig utstyr fra en lokal slakter som ikke skulle drive mer med pølsemaking.
Dagen etter, var jeg innom Fretex (jeg minnes fortsatt i fjor da jeg var akkurtat litt for sent ute for å kjøpe en ordentlig kjøpmanns vekt) og så denne sylte/rullpressen. Etter en hyggelig prat med kassadamen som hadde mange års erfaring med å lage sylte investerte jeg de 100 kronene og gikk derfra med forhåpninger om at jeg virkelig blir invitert med på denne pølselagingen og at vi da i samme sleng kan lage sylte. For nå har jeg nemlig syltepress……

Kommentarer

 • Reply ina 19. juli 2010

  Jeg har ikke like lett tilgang til vilt så det blir nok en tur til slakteren for min del. Jeg er tidligere blitt tilbudt en halv kalv – kanskje jeg skal takke ja i år. Det virker noe overveldende å få så mye kjøtt på en gang…

 • Reply [kjøkkentjeneste] 18. juli 2010

  Så spennende! Jeg har alvorlige planer om å lage masse pølser i høst. Vi har tilgang på masse vilt, og da er pølser et godt alternativ til kjøttdeig når vi skal bruke opp forskjellige typer kjøtt som ikek kan brukes til så mye annet. Liker godt når jeg får utnyttet alt på dyret.

 • Reply ina 17. juli 2010

  Blir i så fall første gang for meg, men ja, målet er å lage sylte. Litt usikker på hodesylte…må titte litt på oppskrifter og se hva det blir….

 • Reply Anonymous 17. juli 2010

  Hvis du virkelig lager sylte, hodesylte, kommer du til å få mye glede av denne. Har en selv som jeg har brukt mye.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »