En kasse jordbær…

Jeg tenker at det er på tide å komme i gang med sylting. Jordbærsesongen er på hell og det er på tide å gjøre stor innkjøp hvis du ikke er så heldig å kunne plukke selv. Jeg kjøpte. En kasse. Vet ikke helt hva jeg tenkte for jeg hadde huset full av besøk, og flere var ventet. Det husket jeg først på når jeg kom hjem med en kasse jordbær. Nåvel. Minstemann spiste raskt en kurv – 11 igjen.
Jordbær eddik sto for tur. Ganske enkelt men tidskrevende – 5 dager for å være eksakt. I 5 dager sto 2 store boller med jordbær sanket i eddik på den lille kjøkkenbenken min. De var alltid i veien – men jordbær eddik må man ha.
Så var det «strawberry preserve». Engelskmenn skiller mellom «jam» og «preserve» – i jam så moses bærene, i preserve så beholdes jordbærene hele. Resultatet er en herlig syltetøy med hele bær (som lett faller fra hverandre) i en dyp rød ganske klar jordbær sirup. Mer rennende enn vanlig syltetøy, men mmmm…. Også en tidskrevende prosess, 3 dager for å være nøyaktig, og enda en bolle på den lille kjøkkenbenken min.
Og når jeg først hadde kjøpt jordbær, kjøpte jeg likså godt med meg rabarbra og lagde jordbær-rabarbra syltetøy. Den måtte bare stå en dag på kjøkkenbenken…
Nå er alt ferdig – lagt på glass og til og med fått etiketter på seg. Det ble 12 flasker eddik, 11 glass jordbær og rabarbra syltetøy og 8 glass strawberry reserve… Oppskrifter på syltetøyet og preserve kommer om ikke så lenge. I mellomtiden kan du lese om bæreddik som jeg har postet før her.
Jeg går og hviler meg…
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »