Ostekake

Jeg elsker ostekake! Når jeg så kom over oppskriften på ostekake i Jamie Olivers «Jamie´s America» komplett med marengs topp, måtte jeg bare forsøke. Jeg har redigert oppskriften noe – det ble litt for mye og for tørr bunn….. Jeg har også sløyfet kokosen i marengsen og revet limeskall som pynt. Det er en stor kake og du orker nok ikke mer enn et stykke av gangen, så lag den når du vet  at du får mange gjester. Kaken er ikke for søt – server gjerne noen bær til. Og marengstoppen er ikke obligatorisk – den kan sløyfes – men jeg anbefaler den!! Kaken holder seg godt i kjøleskapet noen dager, hvis du ikke får spist opp hele med det samme.
Kaken skal avkjøles i romtemperatur og så settes kaldt før servering. Lag den derfor om morgenen (eller dagen før for den slags skyld), hvis du har tenkt å servere den mot kvelden.
Du trenger
200g kornmo kjeks
120g smeltet smør
900g philadelphia light, romtemperatur
150g sukker
5 store egg
saften av 6 limes
for marengs toppen trenger du
3 store eggehviter
110g sukker
ovn temp. 160 c.
Knus kornmo kjeks i nogenlunde fine biter enten i en food processor eller ha de opp i en tykk plastpose og smell forsiktig til med rullepinnen. Bland kjeksen med smeltet smør og hell de opp i bunnen av kakeformen din som du selvfølgelig har smurt på forhånd. Press kjeksblandingen ned i bunnen til du har en nogenlunde jevn bunn. Sett i kjøleskapet.
Ha philadelphia osten i en kjøkkenmaskin og bland til den er myk og jevn. Tilsett sukker, litt etterhvert mens maskinen går. Ha opp i egg, en av gangen og la deigen blandes godt før du tilsetter neste egg. Ha opp i lime juicen og bland sammen igjen. Hell osteblandingen i kakeformen over den avkjølte kjeks bunnen og sett det hele i den varme ovnen. Den skal bake i ca. 50 minutter. Hold øye med den mot slutten av tiden, det kan hende at den skal stå noe lengre. Midten skal fortsatt være litt myk og riste litt når du rister på kakeformen.
Som du ser på bildet, er min ganske bakt ytterst men med en myk midtpartie.
Etter at du har tatt ut kaken setter du opp ovnstemperaturen til 220 c. La kaken avkjøles i ca. 15 min.
Imens kan du lage marengstoppen, hvis du skal ha det. Ha eggehvitene opp i en ren skål og pisk til de lager topper som ikke helt kan stå av seg selv (soft peaks). Mens du pisker, ha opp i sukker en ss om gangen til alt sukkeret er blandet i egget og massen er blank og tykk. Bruk en stor skje for å legge marengsen på den avkjølte kaken og spre det ut mot kanten. Ha kaken i ovnen og bak 5-10 minutter til marengsen er gylden.
La kaken avkjøles i rom temperatur. Oppbevar den så kjølig. Ta den forsiktig ut av kakeformen og legg på et fat før servering.
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »