Ananas salsa med fisk

Fisk på grill er alltid godt – men hva med en liten vri? En meksikansk en, eller iallfall meksikansk inspirert. Det eneste «uvanlige» du trenger er krydderet spisskumin – og hvis du ikke allerede har det må du så fort som mulig dra ut og handle. Pass på at du kjøper spisskumin, helst ferdigmalt (hvis du ikke har tenkt å male selv) og ikke kumin som er noe helt annet. Hvis du er glad i meksikansk eller indisk mat så er dette et «must». Og har du spisskumin i huset kan du slutte å kjøpe disse altfor salte meksikanske ferdigmiks blandinger!
Tilbake til fisken. Vi var mange til middag, både barn og voksne. Og da været var sånn passe overskyet, brukte vi en del tid på kjøkkenet for å forberede en meksikansk fiesta. Menyen ble følgende:
salsa fresca og guacomole med tortilla chips
meksikansk marinert kylling og ytrefilet, grillet og servert med tortillas
refried beans – og ja, du gjettet riktig, ikke noe boks variant her
meksikansk ris
grillet steinbit med meksikansk kryder
ananas salsa
Kylling og kjøtt med tortillas ble forbeholdt barna, mens de voksne fikk fisk. Slik så det ut hos barna.
Så var det de voksnes tur. Alt var godt, men det som var særdeles godt var kombinasjonen av grillet fisk med en frisk, søt men samtidig syrlig ananas salsa. Salsaen kan du lage opptil tre timer i forkant og fisken trenger bare litt krydder før den pakkes i folie og legges på grillen. Egentlig et måltid i seg selv.
Du trenger
1/2 ananas
1 rød chilli
1 rød løk
2 ss koriander – blader og stilker
skallet av en lime
saften av en lime
salt og evt tabasco saus hvis chillien din ikke var sterk nok…
Fjern skallet og kjernen i ananasen og skjær kjøttet opp i fine terninger. Finhakk chillien (med eller uten frø). Smak på chillien for å få en følelse av hvor sterk den er. Hakk løk og koriander. Riv skallet på limen og press ut saften. Bland ananasen, noe chilli, løken, koriander, lime skall og noe av limesaften. Smak. Ha opp i mer chilli eller limesaft hvis det trengs. Smak til med salt og evt. tabasco. Server med en gang eller oppbevar kjølig i opptil 3 timer.
Jeg valgte å servere salsaen med steinbit og gjorde følgende. Legg steinbittfileten på folie og hell over litt olivenolje. Press saften av en halv lime over fisken. Kryddre med spisskumin, noe salt og pepper. Ha litt vårløk på toppen. Pakk inn fisken slik at du har en tett pakke. Legg pakken på en middelsvarm grill, gjerne på indirekt varme (dvs ingen flamme direkte under fisken). Avhengig av størrelsen på fisken må du beregne 10 – 15 min. grilltid. Sjekk fisken – vær forsiktig når du åpner pakken! Server…

Kommentarer

  • Reply ina 23. juli 2010

    Tusen takk – likte innlegget ditt om bourride!

  • Reply [kjøkkentjeneste] 22. juli 2010

    Dette så veldig godt ut! Og nydelig strikket klut i innlegget over, forresten. 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »