Fersk myntete for en kald sommer dag…

I mangel av bedre tittel oversatt jeg direkte fra «fresh mint tea» som betyr mynte te laget av nyplukket mynte blader (og gjerne stilker). Det var en stund jeg bestillte dette på restaurant (den gang jeg bodde i London), etter en god middag og når alle andre bestillte kaffe. Jeg klarer ikke å drikke kaffe på kvelden. Gi meg en cola etter kl. 18 og jeg får ikke sove før dagen deretter.
Så fant jeg tilbake til mynte te når jeg hadde en god venninne fra London på besøk. Mynte hadde jeg i hagen og alt du trenger i tillegg er kokende vann. Skjær av en stilke eller to, ha de opp i en tekanne (jeg hadde bare en cafetiere tilgjengelig, pass på å skyll vekk alle kafferester…) og hell på kokende vann.
La det stå og trekke en 10 minutteres tid før du serverer.
Nå som norda vinden blåser er det godt å kunne varme seg på en kopp mynte te og håpe på at sommeren ikke er helt slutt enda…
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »