Om meg

Jeg heter Ina. Og hvis du har stusset over stave eller gramatikk feil i mine innlegg, så er det fordi jeg ikke er helt norsk. Norsk var faktisk det fjerde (og siste) språket jeg lærte, etter tysk, engelsk og fransk. Mestring av flere språk har vært et resultat av mitt  noe omflakende geografisk bakgrunn, dvs. jeg var pent nødt til å lære meg språkene. Jeg har bodd i Tyskland, Canada, USA, Sveits, Norge og England. Min matlaging er følgelig preget av det.
Jeg er utdannet interiørarkitekt, men i forbindelse med et opphold i London og graviditet gikk jeg et år på kokkeskole og fikk min «Diploma in Food & Wine» som det så fint heter. Dermed fikk min naturlig interesse i matlaging også noe teknisk tyngde. Jeg har siden fortsatt å jobbe som interiørarkitekt men fant et forum for min kokkelering i form av blogging i 2008. Jeg startet å blogge mest for min egen skyld – for å lage min egen lille kokebok, så å si. Men som mange andre er jeg blitt bitt av basillen og jeg bruker mer og mer tid på matlaging, skriving og fotografering. Når jeg leser en kokebok liker jeg å se bilder – ikke bare av det ferdige produktet med også av prosessen. Du finner derfor mange bilder på bloggen min Det kan være frustrerende å kun ha to hender når man skal lage mat og samtidig ta bilder, men jeg prøver så godt jeg kan slik at det skal være forståelig for alle som leser.
Bloggingen har også utvidet mitt repertoire og gitt meg inspirasjon til å strekke meg litt. Jeg tar gjerne sjanser og det går av og til galt. Og det har hendt at jeg har måttet repetere oppskrifter før de er klare for publikasjon. Det har også hendt at jeg har laget noe som er helt sikkert på noe som helst måte ikke verdt å publisere. Men det er det som er morsomt.
Har jeg skrevet oppskriftene selv? Stort sett, tar jeg utgangspunkt i en annen oppskrift og tilpasser den til min smak eller de ingrediensen jeg har for hånden. Når det gjelder bakverk er det vanskelig å gjøre ting på slumpen og da følger jeg stort sett en oppskrift. Det gjengis i innlegget hvor jeg har hentet oppskrift fra eller hvor jeg har hentet inspirasjon fra. Alle bilder tar jeg selv.
 Jeg håper også å kunne inspirere deg til å strekke deg litt – prøve noe nytt og rett og slett kose deg litt på kjøkkenet! Jeg er veldig svak for pene kommentarer – det inspirerer meg veldig at noen prøver oppskriftene og jeg setter veldig pris på tilbakemeldinger! Liker du bloggen så send en link videre til dine matglade venner og familiemedlemmer! Og har du spørsmål, eller vil at jeg skal skrive om noe spesiellt så er det bare å si fra.
I mellomtiden blogger jeg videre….

Kommentarer

 • Reply Mat på Bordet 2. april 2012

  Hi Amy!
  Så hyggelig at fudgsicles vekket minner hos deg også – det var min favoritt is som barn! Og sjokoladepuddingen, ja, hva kan jeg si, har aldri likt den norske som man får kjøpt i butikken så å lage den fra ‘scratch’ er løsningen – og det er det ofte 🙂
  God påske til deg og dine!

 • Reply Amy 1. april 2012

  Artig at du har bodde i USA. Jeg er Amerikansk også. Har bodde i Norge for 17år nå..er ikke helt perfekt i Norsk heller så hadde nok aldri sett feil i grammatikken din 😉 Vil bare takker veldig for fudgsicles oppskrift…har ikke tenkt på dem i 17år men da jeg kikket rundt i bloggen din og sa oppskrift vært jeg veldig glad. Disse var en barndoms favoritt for meg også 🙂 Har ikke sansen for Norsk sjokolade pudding heller så takker veldig for oppskrift, skal nok prøve dem en dag nå i sommer 🙂 En riktig God Påske! Hilsen fra Amy @Eventyrhus

 • Reply Mat på Bordet 10. mars 2012

  He,he det skjønner jeg godt! Ikke alltid like lett å holde styr på alle språkene 🙂

 • Reply growntocook 5. mars 2012

  Jeg er glad at jeg fant bloggen din – det er fint å få lese på norsk om noe som jeg virkelig er interesert i (maten). Forstår godt det du skriver om språk(ene). Jeg er selv født i Tsjekkia, men møtte min nederlandske man da jeg studerte norsk i Oslo. Nå bor jeg i Nederland, skriver for nedrlandske hageblad på nederlandsk, blogger på engelsk og underviser i norks… Det kan vel bli litt for mye av og til 🙂

 • Reply Mat på Bordet 20. januar 2012

  😀

 • Reply Lottemor 17. januar 2012

  Ja, der kan du se… Vel, dobbel dose inspirasjon og matglede for oss lesere på nett og blad!

 • Reply Mat på Bordet 14. januar 2012

  Hei Lottemor!
  Tusen takk for tilbakemelding, det er så hyggelig å få ros 🙂 Veldig gøy at du har fått stor nytte av bloggen – det er hele poenget!
  Det er Ina fra Kjøkkentjeneste som kommer til å skrive i Bolig Drøm – du er ikke den første som forveksler oss – vanskelig når det er 2 Ina’er som skriver matblogger og enda vanskeligere når vi to også skriver en blogg sammen 🙂
  Fortsatt fin helg!

 • Reply Lottemor 14. januar 2012

  Hei Ina!
  Jeg har fulgt bloggen din en god stund nå, og vil gjerne få si at du inspirerer! Da jeg gikk gravid i fjor fikk jeg et enormt behov for å kokkelere, og det var mange rundt meg som fikk være prøvekaninene mine… Gøy å ha funnet en blogg hvor man stort sett finner et svar dersom man søker på noe man lurer på, hvor man kan lære nye ting og ikke minst få inspirasjon til å prøve selv. Tusen takk! Ser med glede du skal skrive i Bolig Drøm dette året. Lykke til!

 • Reply ina 30. desember 2010

  Hei Siven!

  Ja, du blir fort hektet av bloggingen…:)

  Legger bloggen din i listen min. Og takk for at du linker tilbake til meg, det setter jeg veldig pris på!

  Lykke til videre, gleder meg å følge med!

 • Reply Siven 29. desember 2010

  Hei hei!

  Jeg er amatør når det kommer til blogging og jeg er superamatør når det kommer til mat, men bloggen din er veldig spennende!

  Tror jammen jeg har fått meg en ny hobby! Jeg har allerede «stjålet»/lånt masse ideer fra deg, men tror jeg har klart å linke de gangene jeg har brukt noe i bloggen.

  Gøy å se på dere som er så flinke!

 • Reply ina 14. november 2010

  Hei Maria! Så hyggelig at du «fant» bloggen! Lykke til med bloggen din – den ser kjempefin ut!

 • Reply Maria 13. november 2010

  Hei! Ville bare si at jeg «fant» bloggen din idag og er mektig imponert! Jeg begynte i høst og lærer hele tiden 🙂

  Hilsen Maria
  http://marias-saltogsott.blogspot.com

 • Reply ina 28. juli 2010

  Det er vel jeg som har verdens beste hytte nabo!

 • Reply Anonymous 28. juli 2010

  Hei, Jeg er fast leser nå på sommeren, og bruker oppskriftene dine jevnlig. I går lagde jeg marinerte franske koteletter sammen med hjemmelagd potetstappe med hvitløk. Kjempegodt og enkelt å lage. Ellers er jeg veldig fornøyd med å ha gleden av å nyte maten din og ditt gode selskap titt og ofte! Du er verdens beste hyttenabo. Klem fra Nora

 • Reply ina 27. juli 2010

  he, he, du leste at jeg likte å få kommentarer!:) Tusen takk for tilbakemelding! Jeg skal nå være flink og holde bloggen i live – jeg synes selv at det er så gøy og prioriterer derfor tid til det! Og ditto – jeg følger med på din blogg også – den er også veldig inspirerende og litt utenom det vanlige…:)

 • Reply [kjøkkentjeneste] 27. juli 2010

  Fint å lese litt om hvem som står bak hver blogg. 🙂 Du har en flott blogg som jeg følger jevnlig. Gir både inspirasjon og glede.

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »