Liksom lasagne

Pasta og bolognese saus er igjen fra gårsdagens middag og her i huset er det ikke kult å servere samme middag to dager på rad. Derfor blir pastaen gjort om til en «liksom lasagne». Bolognese sausen varmes opp, pastaen røres i. Har du ikke pasta igjen fra gårsdagen må du koke ny. Lag en bechamel saus. Smelt en klatt smør, tilsett en ss  med mel, bland og kok det litt sammen et minutt eller to slik at du kvitter deg med melsmaken. Ikke la det få farge. Hell på melk, litt om gangen og rør godt innimellom slik at du får en jevn blanding før du tilsetter mer melk. Tilsett melk til du har en litt tykk saus. Det kan hende at du må doble mengden smør og mel – det kommer litt an på hvor mye saus du trenger. La sausen boble litt. Tilsett det du har av osterester – gjerne jarlsberg, cheddar, parmesan – oster med litt futt. Smak til med salt og pepper og evt. litt mer ost. Hent frem langpannen din. Ha bolognese/pasta blandingen opp i og hell bechamel sausen over. Ha det hele opp i ovnen (som du har forvarmet til 200 grader) og la det stå en 20 minutters tid. Rydd opp, lag en grønn salat og dekk bordet. Det var middag under en halvtime det!
legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »