Pasta med saus av grillede grønnsaker og kylling

Restemiddag var dette. Og nå sitter jeg og spiser kalde rester av restemiddagen – ikke verst! Jeg var noe uinspirert for å lage middag – ja, det skjer – bladde litt i kokebøkene mine og kom over en kyllingrett med saus laget av grillede paprika og hvitløk. Det hadde jeg liggende. Men jeg hadde også en halv squash (den andre halvdelen hadde jeg brukt på pizzaen – kan anbefales)  og noen veldig modne tomater som burde spises snarest. Jeg fisket også frem en pose ruccola, løk, urter fra hagen og pasta.  Så husket jeg på at jeg hadde ny food processor og – wee hee, nå ble det plutselig gøy  å lage middag en mandags kveld…
For 4 personer trenger du:
2 paprika
2 hvitløksfedd
2 tomater
1 løk
1/2 squash
300g pasta, gjerne fussilli, penne, e.l.
4 kyllingfileter
oliven olje, hvitløk, salt  pepper til marinering
Begynn med å lage marinade til kyllingen. Ha 4 ss olivenolje i en pose, tilsett en presset hvitløksfedd og litt salt og pepper. Har du urter i hagen kan du gjerne tilsette noe finhakket oregano eller timian. Ha kyllingfileten opp i posen og la de godgjøre seg.
Vask grønsakene.Skjær tomater og løk i to. Skjær squash på langs. Pakk to hvitløksfedd (uskrellet) i litt aluminiums papir. Pensle grønnsakene med litt olivenolje og legg de på grillen sammen med hvitløkspakken.  Grill grønnsaker på middelsvarme til de begynner å bli myke – ca. 10 minutter. Legg de i en tildekket skål etterhvert som de blir ferdige. Hent frem food processoren din. Du kan med fordel skjære grønnsakene i noe mindre biter før du legger de i maskinen. Huden fra paprikaen bør fjernes, frø og stilk også. Press hvitløksfeddene melllom fingrene for å få den myke hvitløksmassen ut.
Ha alt opp i food processoren og sett i gang. Husk også å få med deg alle grønnsaks saftene som har samlet seg i bunnen av skålen. Smak til med salt og pepper, noen chilli flak (du kunne også ha lagt en chilli på grillen for den saks skyld) og urter fra hagen.
Kok pasta og sett kyllingen på grillen. Nå er middagen 15 minutter unna, så det gjelder å samle troppene, få de til å vaske hendene sine og dekke bordet hvis de er villige til det…
Når pastaen er al dente heller du av kokevannet. La rest vannet fordampe litt og tilsett den grillede grønnsaks sausen. Smak til igjen med salt og evt. pepper. Hold pastaen varm.  Grill ferdig kylling og la det hvile på et fat noen minutter under folie.
Hell ruccola opp i en stor salat skål og fordel det litt opp mot sidene og hell pasta blandingen opp i. Du kan selvfølgelig blande ruccolaen med pastaen, men med hensyn til barna som ikke er så glad i «pepper salaten» så velger jeg å gjøre det slik.  Server kylling ved siden av. Bon Appétit!

Kommentarer

  • Reply Veronika 6. januar 2011

    God ide! det skal jeg gjøre 🙂

  • Reply ina 6. januar 2011

    Du trenger ikke vente på sommeren Veronika – du kan grille grønnsakene i ovnen…:))

  • Reply Veronika 6. januar 2011

    Dette skal jeg lage til sommeren! Gleder meg allerede 🙂

legg igjen en kommentar

Din epost adresse vil ikke publiseres. Info merket med * må fylles inn.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Translate »