Det er sannelig på tide å skrive om sjokoladekake igjen – eller rettere sagt, brownies. Denne oppskriften er hentet fra Bon Appétit. Jeg kan ikke motstå en god oppskrift på brownies eller kaker generellt for den slags skyld. Spennende med denne oppskriften er at brownies får en glasur – en såkalt ganache. Ganache er en glasur laget av kremfløte og sjokolade. Veldig enkel å lage da det eneste du trenger å gjøre er å varme opp kremfløten, helle det over sjokoladen, la det smelte, så røre – et voilà, du har glasur! Glasuren må få tid til å stivne, så dette er en ypperlig kake å lage kvelden før du har tenkt å servere. Ikke bruk sjokolade med for høy kakao innhold til ganachen – du ønsker å ha den litt søtt – Freia´s kokesjokolade passer bra. Og vil du ha det virkelig sjokoladete og søt kunne du alltid blande i noe melkesjokolade.
Du trenger til kaken
- 170g mørk sjokolade
- 160g smør
- 270g sukker
- 3 store egg
- 1.5 ts vaniljeekstrakt
- 130g mel
- valnøtter
til glasuren trenger du
- 175ml kremfløte
- 170g mørk sjokolade
Jeg doblet oppskriften for å lage to kaker. En kake holder glatt til 15 personer. Sett ovnen på 180 grader. Ha bakeform klar – størrelse ca. 25x 25cm. Smelt smøret. Ta smøret av varmen og ha opp i sjokoladen. La det smelte og rør det sammen. La det avkjøle. Stek valnøttene og hak de i grove biter. Pisk egg, sukker og vanilje ekstrakt sammen i en skål. Rør i sjokolade/smør blandingen. Rør i mel, så valnøtter. Hell deigen i kakeformen (som du selvfølgelig har gjort klar med bakepapir), sett i ovnen og bak en 20 -25 minutters tid.
Ser fantastisk god ut:) men er oppskriften til to kaker?
Hei Marthe
Nei, oppskriften er til en kake. Jeg doblet oppskriften – derfor ser du 2 kaker avbildet 🙂
Den er også veldig god!!
Lykke til med bakingen!
Og veldig hyggelig at det var mer du hadde lyst å prøve!
Denne kaken så fantastisk god ut! Skal ha besøk av noen venner i helgen så tenker å overraske med denne gode kaken. Håper jeg lykkes med bakinga!
En fantastisk blogg forresten! har lest gjennom mange innlegg, og jeg har lyst til å prøve det meste!